درمان چین و چروک با روغن گیاهی | روغن برای چین و چروک پوست صورت | از بین بردن چین و چروک با روغن رزماری
رفع چین و چروک پوست صورت؛ با این روغن های گیاهی! + طرز استفاده
احتمالا از مزیت روغن های مناسب پوست برای سلامت و زیبایی پوست شنیده اید. روش صحیح استفاده از روغن های مناسب پوست را یاد بگیرید تا از شر چین و چروک های پوستی خلاص شوید! در ادامه این بخش از سبک زندگی شما را با انواع روغن های مناسب پوست برای رفع چین و چروک صورت و نحوه استفاده از آن ها آشنا می کنیم!
روغن اسانسی چوب صندل
بهترین روغن پوست: چوب صندل خواص ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی دارد. این ترکیب رادیکالهای آزاد را از بین میبرد، استرس اکسیداتیو را کاهش میدهد و پوست را سالم نگه میدارد. در تحقیقات مختلف نشان داده شده که روغن چوب صندل در درمان زگیل، پسوریازیس، آکنه یا جوش و اگزما اثربخش است.
بیشتر بخوانید: خواص حیرت انگیز گوجه سبز برای پوست
روغن رزماری
بهترین روغن پوست: یکی دیگر از بهترین روغنهای اسانسی برای رفع چینوچروک پوست روغن رزماری است. این روغن خواص ضدباکتریایی دارد و میتواند مشکلات پوستی از جمله درماتیت، اگزما و روزاسه را درمان کند. علاوه بر این برای حفظ سلامت پوست مفید است. روغن رزماری از استرس اکسیداتیو پیشگیری میکند که یکی دیگر از علل پیری پوست به شمار میرود. عصارهی رزماری آنتیاکسیدان دارد که از تغییر لیپیدهای طبیعی سطح پوست پیشگیری میکند و در به تأخیر انداختن پیری پوست مفید است.
روغن اسانسی رز
بهترین روغن پوست: روغن اسانسی رز یکی از گرانترین روغن های اسانسی موجود در جهان به شمار میرود. روغن رز به حفظ سلامت پوست کمک میکند. عصارهی رز حاوی خواص آنتیاکسیدانی و ضدباکتریایی است. روغن رز محصول جانبی فرآیند تولید گلاب محسوب میشود. حتی گلاب هم حاوی ۱۰ تا ۵۰ درصد روغن رز است. این روغن فوقالعاده ممکن است به حفظ سلامت و جوانی پوستتان کمک کند.
روغن فرانکنشتاین
بهترین روغن پوست: این روغن مکانیسم دفاعی پوست را در برابر باکتریهای مضر بهبود میبخشد. علاوه بر این رنگ پوست را یکنواخت کرده و قابلیت ارتجاعی پوست را حفظ میکند. یک مطالعه نشان داد که روغن فرانکنشتاین خواص ضدالتهابی دارد. این روغن به رشد بافت پوست کمک کرده و از التهاب پیشگیری میکند. علاوه بر این میتواند از طریق کاهش ظاهر استرچ مارک یا ترکهای پوستی و اسکارهای روی پوست بهبود زخم را بهبود ببخشد. بنابراین ممکن است اثرات مشابهی روی چینوچروک داشته باشد.
روغن مریم گلی
بهترین روغن پوست: میخواهید با چینوچروک و خطوط ظریف موجود روی پوست خود مبارزه کنید؟ از روغن مریم گلی استفاده کنید. این روغن خواص ضدافسردگی طبیعی دارد، حاوی آنتیاکسیدانها است و آسیب دیدن پوست توسط رادیکالهای آزاد را کاهش میدهد. رادیکالهای آزاد میتوانند به DNA پوست آسیب برسانند و سرعت فرآیند پیری پوست را افزایش دهند. استفاده از روغن اسانسی مریم گلی میتواند چینوچروک را به حداقل برساند و پوست را جوان نگه دارد.
بیشتر بخوانید: با یه سیب زمینی چین و چروک صورتت رو از بین ببر
روغن اسانسی لاوندر یا اسطوخودوس
بهترین روغن پوست: روغن اسانسی اسطوخودوس که به آن روغن لاوندر هم گفته میشود، عصارهی گل لاوندر است. این روغن حاوی خواص ضدالتهابی، ضدمیکروبی و آنتیاکسیدانی است. استفاده از روغن اسانسی اسطوخودوس میتواند پوست را نرمتر کند، از آن در برابر عفونتهای باکتریایی و قارچی محافظت کند و جای زخم و آفتابسوختگی را کاهش دهد. روغن لاوندر یک گزینهی عالی برای از بین بردن چینوچروک به شمار میرود. این روغن اثرات مثبتی روی پوست میگذارد.
روغن یلانگ یلانگ
روغن اسانسی یلانگ یلانگ خواص آنتیاکسیدانی دارد و با رادیکالهای آزاد مبارزه میکند. این موضوع به احیاء پوست و ترمیم آن از طریق کاهش اثرات رادیکالهای آزاد کمک میکند.
روغن اسانسی انار
بهترین روغن پوست: روغن هسته انار یک آنتیاکسیدان موضعی قوی است. این روغن غنی از ترکیبات فعال است که خواص آنتیاکسیدانی، ضدسرطانی و ضدمیکروبی دارد. بر اساس نتایج یک مطالعه این روغن از طریق تحریک کراتینوسیتها (سلولهای اپیدرمال که کراتین تولید میکنند) به ترمیم اپیدرمها (لایهی فوقانی پوست) کمک میکند.
روغن ذکر شده خاصیت ارتجاعی پوست و سطح پروتئینهای کلیدی پوست را بهبود میبخشد که سفتی پوست را حفظ میکنند. حتی خود انار و عصارهی آن هم برای پوست مفید هستند. این روغن میتواند از پوست شما در برابر پیری ناشی از قرار گرفتن در برابر اشعههای مضر فرابنفش خورشید (UV) محافظت کند.
روغن اسانسی رزهیپ
روغن رزهیپ روی پوست اثرات ضدالتهابی دارد. این روغن حاوی اسید لینولئیک، کاروتنوئیدها و توکوفرول (ویتامین E که خواص ضدپیری دارد) است. روغن هسته رزهیپ اسید فنولیک هم دارد که از التهاب و استرس اکسیداتیو پیشگیری میکند که هر دو سرعت فرآیند پیر شدن پوست را افزایش میدهند.
روغن هسته هویج
روغن هسته هویج حاوی SPF یا فاکتور حفاظت از پوست در برابر خورشید است. از این روغن به دلیل داشتن فعالیتهای آنتیاکسیدانی بهطور گسترده در محصولات مختلف استفاده میشود. یک مطالعه در هند به این نتیجه رسید که روغن هسته هویج از طریق پیشگیری از تجزیهی سلولهای پوستی سالم، پوست را جوان میکند.
روغن اسانسی لیمو
بهترین روغن پوست: روغن لیمو سرشار از آنتیاکسیدانها است که از طریق خنثی کردن رادیکالهای آزاد از پوست در برابر استرس محافظت میکند. این روغن حاوی اسید اسکوربیک، آلفا توکوفرول (یک ترکیب ضدپیری) و گلوتاتیون است که از پوست در برابر آسیب ناشی از نور خورشید محافظت میکنند. مالیدن روغن لیمو روی پوست سد دفاعی پوست را مستحکم کرده و از پیری زودرس پوست و شکلگیری چینوچروک پیشگیری میکند. این روغن رنگ پوست را هم یکنواخت میکند.
روغن اسانسی گرانیوم
بهترین روغن پوست: روغن اسانسی گرانیوم فواید متعددی برای پوست دارد. این روغن حاوی خواص ضدعفونیکننده و بهبوددهندهی زخم است. روغن گرانیوم منجر به عوارض جانبی یا تحریک پوست نمیشود. علاوه بر این روغن ذکر شده میتواند مشکلات پوستی را بهبود ببخشد. این روغن ممکن است اگزما و درماتیت را بهبود ببخشد و چربی اضافی پوست را کاهش دهد. روغن گرانیوم خواص آنتیاکسیدانی دارد و به همین دلیل پوست را سالم و جوان نگه میدارد.
روغن اسانسی نرولی
روغن اسانسی نرولی از گلهای درخت پرتقال تلخ استخراج میشود. این روغن نسبتا گرانقیمت است، چون ۸۵۰ کیلوگرم از گل نرولی برداشت میشود تا ۱ کیلوگرم روغن نرولی تولید شود! این روغن خواص ضدمیکروبی، ضدعفونیکننده و آرامبخش دارد. علاوه بر این پوست خسته را جوانسازی میکند و به پوست درخشندگی هدیه میدهد.
بیشتر بخوانید: با مواد خانگی چین و چروک صورت رو از بین ببر!
روغن اسانسی هلیکریزوم
بهترین روغن پوست: روغن هلیکریزوم از گیاهی استخراج میشود که در اروپای جنوبی و مدیترانه یافت میشود. این روغن اسانسی خواص ضدمیکروبی، ضدالتهابی، آنتیاکسیدانی، ضدآکنه و بهبوددهندهی زخم دارد. این خواص روغن هلیکریزوم آن را تبدیل به یکی از بهترین محصولات طبیعی ضدپیری میکنند. میتوانید برای مراقبت از پوست خود و مبارزه با مشکلات پوستی مختلف از این روغن استفاده کنید.
روغن میره
دو مطالعه به این نتیجه رسیدند که روغنهای اسانسی میره و فرانکنشتاین زمانی که با هم استفاده شوند، سلامت پوست را بهبود میبخشند و جریان خون را افزایش میدهند. هر دو مورد ذکر شده پوست را هیدراته و جوان نگه میدارند و چینوچروک را از پوست دور میکنند. روغن اسانسی میره در برابر عفونتهای قارچی اثرگذار بوده و در دور کردن عفونتها از پوست مفید است.
روغن درخت سرو
بهترین روغن پوست: از زمانهای قدیم از روغن اسانسی درخت سرو به دلیل داشتن خواص درمانی استفاده میشد. معطرترین ترکیب این روغن سدرول (cedrol) نام دارد که از طریق بهبود فعالیت فیبروبلاست تولید کلاژن را تحریک میکند. این موضوع به کاهش چینوچروک و خطوط ظریف کمک میکند. روغن درخت سرو خواص ضدمیکروبی و ضدالتهابی دارد که هر دو برای حفظ سلامت و درخشندگی پوست مفید هستند.
روغن های حامل:
۱. روغن بادام
اسیدهای چرب موجود در این روغن به بهبود رنگ پوست کمک کرده، پوست را هیدراته کرده و آن را نرم میکنند.
۲. روغن آووکادو
مالیدن روغن آووکادو روی پوست تولید کلاژن را بهبود میبخشد و به روشهای مختلف سلامت پوست را افزایش میدهد.
۳. روغن آرگان
مصرف و مالیدن روغن آرگان به بهبود قابلیت ارتجاعی پوست کمک میکند.
۴. روغن جوجوبا
روغن جوجوبا به حفظ سد دفاعی پوست کمک میکند.
۵. روغن هستهی انگور
این روغن به ویتامین E کمک میکند در مراقبت از پوست بهتر عمل کند. روغن ذکر شده همچنین حاوی پروآنتوسیانیدین بوده که نوعی آنتیاکسیدان است که قابلیت ارتجاعی پوست را حفظ میکند.
بیشتر بخوانید: با این روش های خونگی، چین و چروک دور چشمات رو از بین ببر!
چگونه از روغن های اسانسی استفاده کنیم؟
بهترین روغن پوست: حتما باید قبل از استفاده از روغن اسانسی آن را با روغن حامل ترکیب کنید. علت این موضوع این است که روغنهای اسانسی زمانی که در شکل غلیظ هستند، ممکن است خطراتی را به دنبال داشته باشند. از روغن اسانسی دلخواه خود به روش زیر استفاده کنید.
۱۰ قطره روغن حامل را که تقریبا معادل یک قاشق چایخوری است، با روغن اسانسی ترکیب کنید.
مخلوط روغنها را روزی دو بار روی صورت خود بمالید.
اگرچه روغنهای اسانسی فواید متعددی دارند، اما ممکن است منجر به مشکلاتی شوند. برای مثال ممکن است بعد از استفاده از آنها دچار واکنشهای آلرژیک شوید. اگر به روغنهای اسانسی آلرژی داشته باشید، ممکن است علائم زیر را تجربه کنید.
راش یا بثورات پوستی
قرمزی پوست
برآمدگی پوست
خارش
عطسه کردن
آبریزش بینی
به همین دلیل است که باید قبل از استفاده از روغنهای اسانسی تست پچ را انجام دهید. برای انجام این تست مقدار کمی از روغن را روی بخش کوچکی از پوست بازو یا ساعد خود بمالید. ناحیهی مدنظر را با یک تکه پارچه یا بانداژ بپوشانید. ۲۴ ساعت صبر کنید. سپس ناحیهی مدنظر را بررسی کنید. اگر پوستتان هیچ واکنش آلرژیکی نشان نداد، یعنی استفاده از آن روی پوست برای شما بیخطر است.
منبع: مجله اینترنتی گفتنی