چجوری خودمون کاغذ دیواری نصب کنیم؟ + راهنمای نصب مرحله به مرحله
نصب کاغذ دیواری یکی از بهترین و ساده ترین روش هایی است که می تواند فضای منزل یا محل کار شما را تغییر دهد. نصب کاغذ دیواری به مهارت خاصی نیاز ندارد کافی است کمی دقت کنید و حوصله به خرج دهید. در این مطلب از سبک زندگی آموزش نصب کاغذ دیواری را مرحله به مرحله آورده ایم.
وسایل مورد نیاز برای نصب کاغذ دیواری:
- رول کاغذ دیواری به تعداد لازم
- تیغ موکب بری یا کاتر
- کاردک پلاستیکی
- چسب چوب
- چسب مخصوص کاغذ دیواری
- قلم مو نقاشی
- میز کار
بخش اول: آمادهسازی دیوارها برای نصب کاغذ دیواری
۱. قطعکردن برق و درآوردن پریزها و کلیدها
برای آنکه پس از نصب کاغذهای دیواری، دیوارها ظاهری یکدست و زیبا داشته باشند، پیش از هرچیز لازم است پریزها و کلیدهای برق را درآورید. پیش از نصب کاغذها لازم است با نوارچسب کاغذی فضای پشت کلیدها و پریزها را بپوشانید.
هشدار: چسبی که برای نصب کاغذ دیواری استفاده میکنید با آب مخلوط میشود. پس بهخاطر مسائل ایمنی حتما پیش از شروع نصب، برق منزل را قطع کنید.
۲. برداشتن کاغذ دیواری قدیمی از روی دیوار در صورت نیاز
کار دیگری که پیش از نصب کاغذ دیواری در جدیدترین آلبوم و رنگ لازم است، برداشتن کاغذهای قدیمی از روی دیوار است. برای انجام این کار باید یک کاردک تهیه کنید و با کمک آن کاغذ دیواری قدیمی را جدا کنید.
دقت داشته باشید که این مرحله از کار معمولا بیشتر از نصب کاغذهای دیواری زمان میبرد، بهویژه اگر کاغذهای دیواری قدیمی سطح زیادی از دیوار را پوشانده باشند. اگر اینطور است، توصیه میشود کارتان را طی دو روز انجام دهید تا خیلی خسته نشوید.
نکته دیگر آنکه گاهی جداکردن تکههای قدیمی کاغذهای دیواری بهخاطر سفتشدن چسب پشت آنها، دشوار است. در این شرایط میتوانید از کاغذ سنباده استفاده کنید.
۳. پاککردن دیوار از کپک و کثیفی
کار بسیار مهم دیگری که لازم است پیش از نصب کاغذهای دیواری انجام دهید، تمیزکردن کامل دیوارهاست تا از هرگونه آلودگی و کپک احتمالی عاری شوند. اگر کپکی روی دیوار باقی بماند و کاغذها را نصب کنید، بهمرور زمان زیر سطح کاغذها پخش خواهند شد و در آینده به دردسر خواهید افتاد.
برای پاککردن کپک دیوار میتوانید دو فنجان مایع سفیدکننده را در ۳٫۷ لیتر آب بریزید و از این محلول برای پاککردن کپکها استفاده کنید.
۴. گچکاری منافذ و شکافهای دیوار
پس از آنکه دیوار را کاملا تمیز کردید و سطحش خشک شد، کاردکی بردارید و با کمک آن منافذ، شکافها و حفرههای موجود در دیوار را کاملا صاف و یکدست پر کنید.
۵. استفاده از کیلر یا پرایمر رنگ روی سطح دیوار
شاید پوشاندن دیوار با کیلر یا پرایمر بهنظرتان کاری خستهکننده و غیرضروری بیاید، اما حتما انجام این کار را توصیه میکنیم چراکه کاغذدیواری روی دیواری که سطحش با چیزی مثل پرایمر پوشانده شده باشد، ظاهر بهمراتب بهتر و یکدستتری پیدا میکند. علاوه بر این، موادی مثل پرایمر و کیلر از دیوار و کاغذ نصبشده روی آن در مقابل رطوبت و آسیبهای احتمالی محافظت خواهند کرد.
کافی است پرایمر/کیلر را با میزان مناسب از حلال آن (آب یا تینر بسته به نوع محصول) ترکیب کنید و آن را با برس روی دیوار بزنید.
بخش دوم: مراحل نصب کاغذ دیواری
۱. ترسیم خطوط راهنما روی دیوار
فاصلهای را در نظر بگیرید که ۵٫۰۸ سانتیمتر کوتاهتر از عرض کاغذ دیواری شما باشد. هدف این است که بخش کوچکی از کاغذ از دیوار بیرون بزند. پس از چسباندن، میتوانید این بخش کوچک را با کاتر ببرید. با مدادی کمرنگ این فاصله را از در ورودی اتاق که کنار دیوار است علامتگذاری کنید. با خطکش نجاری خطی از بالا تا پایین دیوار ترسیم کنید که از آن نقطه عبور کند. از این خط برای نصب کاغذ در ابتدای کار و ترازکردن آن با دیوار استفاده خواهید کرد.
۲. بریدن کاغذ دیواری
کاغذ دیواریتان را طوری ببرید که ۱۰٫۱۶ سانتیمتر بلندتر از طول دیوار باشد. سپس پشت کاغذ را با چسب مخصوص بپوشانید. اگر هم از کاغذهای خودچسب استفاده میکنید قاعدتا نیازی به استفاده از چسب نخواهید داشت و میتوانید طبق راهنمای روی بستهبندی محصول کاغذ را روی دیوار نصب کنید.
بهترین وسیله برای بریدن کاغذدیواری قیچی است.
۳. نصب کاغذ روی دیوار
کاغذ را دقیقا همراستا با خطی روی دیوار قرار دهید که در مرحله اول ترسیم کردید، طوری که ۵٫۰۸ سانتیمتر از بالا و پایین اضافه بیاید. با دست محکم کاغذ را فشار بدهید تا روی دیوار باقی بماند.
۴. صافکردن کاغذ دیواری با کمک برس یا فرچه مخصوص
برای آنکه بتوانید مثل حرفهایها کاغذهای دیواری را نصب کنید و نتیجه کارتان ظاهری یکدست و زیبا داشته باشد، باید با فرچه یا برس مخصوص کاغذهای دیواری آن را روی سطح مدنظر کاملا صاف کنید و هیچ اثری از چین و چروک رویش باقی نماند. برای این منظور باید فرچه را روی قسمت میانی کاغذ قرار دهید و آن را محکم بهسمت کنارهها بکشید.
اگر جایی از کاغذ چروک افتاد و نتوانستید با کمک فرچه آن را صاف کنید، آهسته کاغذ را بلند کنید تا به قسمتی برسید که چروک افتاده است. سپس دوباره کاغذ را محکم روی دیوار بچسبانید و فرچه را روی آن بکشید.
۵. ادامه نصب سایر تکههای کاغذهای دیواری
تکه بعدی کاغذ دیواری را بردارید و دقیقا همتراز با کاغذی که پیش از آن نصب کردهاید، روی دیوار بچسبانید. اگر کاغذ شما از طرحدار است، تکههای بعدی را باید طوری بچسبانید که طرحهایش کاملا طبیعی دنبال هم بیفتند و بالا و پایین نشوند. به این منظور میتوانید تکه جدید را از قسمت میانی با تکه قبلی همتراز کنید و پس از چسباندن آن، قسمتهای اضافی را از بالا و پایین دیوار ببرید.
برای بریدن قسمتهای اضافی در پایین و بالای کاغذدیواری بههیچوجه از قیچی استفاده نکنید. برای انجام این کار کاردکی را بردارید و قسمت پایینی یا بالایی کاغذ را محکم به دیوار نگه دارید، سپس با کاتر قسمتهای اضافی را ببرید.
۶. چسباندن درز تکههای کاغذهای دیواری با کمک رولر
چسباندن مناسب و اصولی درز کاغذهای دیواری کار حساس و ظریفی است. اگر پشت درز کاغذ بهاندازه کافی چسب نزده باشید، بهمرور زمان بلند خواهد شد که اصلا ظاهر خوشایندی ندارد.
پشت درز کاغذ را بهاندازه کافی چسب بزنید و پس از آنکه سایر قسمتهای کاغذ را محکم به دیوار چسباندید، رولر کوچکی بردارید و آن را روی درزها بکشید.
گاهی هنگام کشیدن رولر روی درزها ممکن است مقداری از چسب از پشت کاغذ بیرون بزند. اگر این اتفاق افتاد، ۱۵ دقیقه صبر کنید تا چسب پشت کاغذ کمی خودش را بگیرد و سپس اسفنج خیسی را بردارید و با کمک آن چسب بیرونزده را کاملا تمیز کنید.
منبع: دلتا