10 اشتباه در نگهداری تراریوم که باید از آن دوری کنید!!
تراریوم ها که به عنوان باغ های زیر شیشه نیز شناخته می شوند، شما را قادر می سازند تا اکوسیستم های کوچکی از گیاهان کوچک و سایر عناصر تزئینی را در داخل یک محفظه شیشه ای طراحی و ایجاد کنید. تراریوم ها عناصر طبیعی را به خانه یا محل کار شما می آورند و با مراقبت مناسب می توانند چندین سال دوام بیاورند. تراریوم ها عموماً نیاز کمی به نگهداری دارند و نسبت به سایر گیاهان خانگی به توجه کمتری نیاز دارند. با این حال، آنها نیاز به مراقبت و نگهداری گاه به گاه دارند.
نکات مراقبت از تراریوم
۱. نور خیلی زیاد
اکثر گیاهان مناسب برای تراریوم به نور بسیار روشن نیاز ندارند. اگر شیشه تراریوم در زیر نور مستقیم خورشید یا نور بسیار روشن قرار گیرد، می تواند به عنوان یک ذره بین عمل کند و گیاهان را بسوزاند. دمای داخل تراریوم می تواند به سرعت افزایش یابد. قبل از اینکه متوجه شوید، تراریوم می تواند مانند سونا بخار شود. اکثر گیاهان نمی توانند این گرما را تحمل کنند، بنابراین بهتر است تراریوم ها را از نور مستقیم خورشید دور نگه دارید.
بیشتر بخوانید: معجزه آب جلبک زده در رشد گیاهان آپارتمانی متعجب تون می کنه!
۲. نور خیلی کم
در حالی که نور زیاد می تواند مشکلاتی ایجاد کند، اکثر گیاهان برای زنده ماندن به حداقل نور نیاز دارند. اگر تراریوم شما نور غیرمستقیم کافی دریافت نمی کند، از چراغ های رشد یا لامپ های فلورسنت برای تامین نور اضافی استفاده کنید یا تراریوم را نزدیکتر به پنجره ای قرار دهید که نور خوب اما غیرمستقیم را دریافت می کند.
۳. خیلی نزدیک به منابع گرما
گرمای تولید شده توسط رادیاتور یا دریچه گرمایش می تواند گیاهان شما را به سرعت بکشد. اگر تراریوم خود را روی یا نزدیک رادیاتور یا منبع گرمایی دیگر قرار دهید، بیشتر گیاهان تراریوم زنده نمی مانند.
۴. گیاهان بزرگ
اجازه ندهید گیاهان تراریوم بیش از حد رشد کنند. برای اینکه گیاهان تراریوم خود را مرتب و مرتب نگه دارید، زمانی که بیش از حد رشد کردند و تراریوم را شلوغ کردند، آنها را کوتاه کنید. همچنین می توانید برای کوچک نگه داشتن ریشه آنها را هرس کنید.
۵. عدم حذف گیاهان در حال مرگ
اگر گیاهی در تراریوم بیمار باشد، میمیرد یا رشد نمیکند، فوراً آن را بردارید زیرا مشکلات آن میتواند گیاهان دیگر را آلوده کند. از یک بیل کوچک، ابزار تراریوم، قاشق بلند برای برداشتن گیاه استفاده کنید، مراقب باشید این گیاه را از بین نبرید. گیاه جدا شده را با گیاهی با اندازه مشابه و رطوبت و نور مورد نیاز جایگزین کنید. اطمینان حاصل کنید که ریشه ها را با خاک بپوشانید.
بیشتر بخوانید: ۵ موقعیتی که اصلا نباید گیاهان آپارتمانی را آبیاری کرد!!
۶. شیشه کثیف
هر چند وقت یکبار شیشه تراریوم خود را از داخل و خارج تمیز کنید. اگر شیشه خیلی کثیف یا مه آلود باشد، رسیدن نور به گیاهان شما دشوار خواهد بود. از یک کاغذ روزنامه مرطوب یا یک پارچه بدون پرز استفاده کنید. از محصولات تمیزکننده خشن در داخل تراریوم استفاده نکنید زیرا مواد شیمیایی موجود در محصولات تمیز کننده می تواند به گیاهان شما آسیب برساند.
۷. آبیاری بیش از حد
یکی از راه های جلوگیری از آبیاری بیش از حد، استفاده از بطری کوچک به جای آبپاش بزرگ است. اگر بیش از حد آب میدهید، آب اضافی را با دستمال کاغذی جذب کنید و قسمت بالای تراریوم خود را باز بگذارید تا خشک شود.
۸. بیش از کود دهی
بیشتر گیاهان تراریوم نیازی به کوددهی ندارند. شما میخواهید گیاهان تراریوم را کوچک نگه دارید و از رشد آنها جلوگیری کنید، بنابراین به آنها کود ندهید زیرا گیاهان به سرعت از فضای محدود خود بیشتر می شوند.
۹. انتخاب گیاهان اشتباه
در حالی که امکان رشد هر چیزی در تراریوم وجود دارد، انتخاب گیاهانی که در نوع تراریومی رشد کنند ضروری است. اگر در حال طراحی یک تراریوم بسته هستید، گیاهانی را انتخاب کنید که محیط مرطوب را ترجیح می دهند. همچنین، مطمئن شوید که گیاهان را با نیاز نور کم ترکیب کنید.
بیشتر بخوایند: (ویدیو) از بین بردن حشرات گیاهان آپارتمانی با وازلین
۱۰. کاشت ساکولنت در تراریوم های بسته
ساکولنت ها عموماً در محیط هایی با نور زیاد و رطوبت کم رشد می کنند. اگر ساکولنت ها را در یک تراریوم دربسته بکارید، آب و هوا برای رشد آنها خیلی مرطوب است. شما می توانید این معضل را با ایجاد و کاشت ساکولنت در یک تراریوم بدون سرپوشیده و ظرف باز استفاده کنید.
منبع: ستاره