روش های خشک کردن گل محمدی؛ بدون تغییر رنگ و عطر
گل محمدی یک نوع رز است که علاوه بر رنگ، بو و زیبایی که دارد؛ در آشپزخانه برای تزئین انواع دسر و کیک مورد استفاده قرار می گیرد. به همین دلیل بهتر است طریقه خشک کردن گل محمدی را بدانید! بعد از خشک کردن گل محمدی می توانید از آن برای تزئین دسر، کیک، حلوا و برای معطر کردن انواع چای و دمنوش استفاده کنید. در ادامه این بخش از سبک زندگی شما را با روش های خشک کردن گل محمدی آشنا می کنیم!
چگونه گل محمدی را خشک کنیم؟
خشک کردن گل محمدی
گل محمدی پس از چیده شدن به مدت محدودی حالت تازگی دارد. اگر این گل بهدرستی خشک نشود، پس از مدتی غیرقابل استفاده و پژمرده خواهد شد. چیدن این گل معمولا در ماههای اردیبهشت و خرداد انجام میشود.
بیشتر بخوانید:روش اصولی خشک کردن توت سفید بدون سیاه شدن
سعی کنید بلافاصله پس از چیدن این گل، اقدام به خشک کردن آن کنید. فرآیند خشک کردن این گل به روشهای سنتی حدود ۱ تا ۲ هفته و به روش صنعتی ۴ ساعت زمان میبرد. ازجمله مهمترین روشهای خشک کردن گل محمدی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
به نخ کشیدن گل
یکی از روشهای قدیمی و سنتی خشک کردن گل محمدی به نخ کشیدن آن است. برای انجام این روش طبق مراحل زیر پیش بروید:
- پس از جمعآوری غنچه این گل، با حوصله و آرامش و بدون اینکه غنچهها آسیبی ببینند، آنها را بشویید.
- با استفاده از یک سوزن نخی را از ساقه آنها رد کنید.
- غنچهها را در محیطی مانند سایه که هوا جریان دارد، آویزان کنید. بهتر است محیط عاری از گردوغبار باشد. آویزان کردن غنچهها باعث میشود آنها با زمین تماسی نداشته باشند. برخی ار افراد ممکن است غنچهها را در آفتاب خشک کنند. اما خشک مردن آنها در سایه موجب میشود رنگ، عطر و دیگر خواص آن حفظ شوند.
آبکش کردن گل و سپس خشک کردن آن
جهت خشک کردن این گل با این روش، مراحل زیر را پیش ببرید:
- ابتدا اقدام به جدا کردن گلبرگها از کاسبرگ بکنید.
- به مدت ۱۵ دقیقه گلبرگها را در یک ظرف آب سرد خیس کنید.
- آب داخل ظرف را بهطور کامل خالی کنید.
- یک پارچه نخی خشک و تمیز را روی سطحی انداخته و سپس گلبرگها را روی آن پارچه پهن کنید تا خشک شوند. بهتر است این پارچه در معرض آفتاب نباشد و در سایه قرار بگیرد.
- هرچند روز یکبار اقدام به زیرورو کردن گلبرگها کنید تا بهطور یکسان در معرض هوای آزاد قرار بگیرند. استفاده از پنکه میتواند باعث تسریع فرآیند خشک شدن بشود.
بیشتر بخوانید: فوت و فن خشک کردن سبزی در خانه
قرار دادن گل ها در پلاستیک هوا
یکی دیگر از روشهای سنتی برای خشک کردن گل محمدی قرار دادن گلها در داخل یک پلاستیک هوا است. گلبرگها را در داخل یک پلاستیک دستهدار قرار داده و آن را طوری ببندید که مانند یک بادکنک هوا بگیرد. آن پلاستیک را در یک محیط بدون نور و تاریک قرار دهید تا محتویات آن خشک شود.
حرارت دادن با یک ماهیتابه
در این روش مقداری گل محمدی را در داخل یک ماهیتابه قرار داده و سپس حرارت ملایمی به آن بدهید. نکته مهم اینجا است که گلها نباید روی هم انباشته شوند. لذا سعی کنید آنها را زیرورو کرده تا بهطور یکسان حرارت ببینند. پس از حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه، این گلها خشک میشوند.
استفاده از فر
یکی دیگر از راههای خشک کردن گل محمدی این است که گلها را در داخل فر قرار داده و به آن حرارت بدهید تا خشک شوند. لازم به ذکر است که باید گلها را مرتبا زیرورو کنید تا بهطور مساوی حرارت ببینند. حرارت دادن گلها در داخل ماهیتابه و فر باعث تقویت عطر گلها میشود.
روش صنعتی
در این روش، گلهای محمدی را در داخل یک وان ریخته و بهآرامی آنها را شستشو دهید. سپس آب وان را بهطور کامل تخلیه کرده و گلها را در داخل دستگاه خشککن قرار دهید.
خواص گل محمدی خشک شده
از جمله اصلیترین خواص منحصربهفرد گل محمدی خشکشده میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تقویت و درمان دستگاه گوارشی
- تقویت سیستم ایمنی بدن به دلیل دارا بودن ویتامین E، پتاسیم، منگنز، انواع ویتامین B و سلنیوم
- تقویت سیستم عصبی و رفع استرس، اضطراب و افسردگی
- درمان خونریزیهای قاعدگی و بهبود درد آن در زنان
- کمک به درمان آلزایمر
- کمک به رفع مشکلات قلبی و عروقی و همچنین گردش خون
- از بین بردن حرارت کبد و کاهش چربی
- کمک به طراوت پوست و کاهش چینوچروک آن
منبع: چی شی