نقره | تشخیص نقره اصل از فیک
با این چند ترفند نقره اصل رو از فیک تشخیص بده!
یکی از دغدغه های مهم علاقه مندان به زیورآلات نقره ، تشخیص نقره اصل از بدل است که امروزه بیشتر مردم برای شناخت اصل یا بدل بودن آن ها با مشکلاتی مواجه شده اند. برای دانستن اصل بودن نقره به ترفند هایی نیاز داریم که بتوان به کمک آن اصل یا فیک بودن نقره رو تشخیص دارد؛ چرا که برخی از فروشندگان سودجو هستند و بخاطر کسب سود زیاد، نقره بدل و تقلبی را به جای اصل می فروشند.
ترفند های تشخیص نقره اصل از فیک
1. تشخیص نقره اصل از طریق نشانه ها
زیورآلات نقره هم مانند دیگر جواهرات نشانه هایی دارند که بهترین راه برای تشخیص نقره اصل و نشان دهنده هویت نقره و شناسنامه آن محسوب می شود ، نشانه های نشان دهنده جزئیات نقره جات شما مانند : میزان خلوص نقره ، معدن استخراج شده ، طراح و سازنده جواهر و … است .پس اگر به دنبال تشخیص نقره و غیر نقره هستید به نشانه های حک شده بر روی گیره و یا قسمت پشتی گردنبند ، انگشتر و یا گوشواره خود بگردید.
2. تشخیص نقره اصل از طریق عیار
عیار نقره از مورد های دیگر است که می توانیم با کمک آن نقره اصل و بدل را با آن شناسایی کنیم نقره های اصل با اعداد 925 و 800 و حرف اختصاری s نشان داده می شوند که عیار آن محصول را مشخص می کند یعنی اگر بر روی انگشتر نقره ای عدد 925 حک شده باشد یعنی 92.5 درصد از آن نقره خالص بکار رفته شده است پس با این حساب بودن این علامت ها بر روی تمامی جواهرات نقره بسیار مهم است.
3. . شناسایی نقره اصل از طریق وزن
برای بررسی جواهرات نقره حتما وزن آن را هم مورد ارزیابی قرار دهید چون معمولا نقره از فلزات جعلی مانند قلع و سرب وزن بیشتر و سنگین تر هستند اگر شما انگشتر نقره ای شبیه به انگشتر خود پیدا کردید که وزن آن سنگین تر بود احتمال این که انگشتر شما غیر نقره باشد زیاد است چرا که انگشتر های نقره معمولا مستحکم، سازگار و سنگین ساخته می شوند مخصوصا انگشتر نقره ای که دست سازه هستند که نظیر آن ها را در گالری شکنج مشاهده می کنید.
برای تشخیص نقره اصل باید آن را اول روی ترازو دقیق وزن کنید سپس وزن به دست آمده را یادداشت کنید بعد داخل ظرفی آب مقطر ریخته و آن را روی ترازو بگذارید و عدد ترازو را صفر کنید انگشتر را داخل آب بگذارید و وزن آن را دوباره یادداشت کنید با تقسیم عدد اول به عدد دوم حاصل باید 10.49 باشد که اینگونه میفهمیم که نقره آن خالص است.
4. تشخیص نقره اصل با آهنربا
راهکار دیگر برای تشخیص اصل بودن نقره شاید جالب باشد که نقره اصل نیز مانند طلا خاصیت ضد آهنربایی دارد یعنی شما زمانی که آهنربا را به نقره جات خود نزدیک کنید آن را از خود دفع می کند برای همین کافی است که انگشتر خود را به آهنربایی نزدیک کنید اگر نیروی دافعه ایجاد کرد این نشان دهنده اصل بودن انگشتر شما است. ولی در غیر این صورت اگر انگشتر شما جذب آهنربا شد نشان دهنده غیر نقره بودن انگشتر شما است و فقط روکش نقره دارد .
5. شناسایی نقره اصل از طریق یخ
دیگر روش های برای تشخیص نقره اصل یخ می باشد از آن جایی که همه ما می دانیم نقره رسانای انرژی گرمایی دارد پس اگر قطعه یخی را کنار انگشتر نقره قرار دهید باید زودتر از حد معمول شروع به ذوب شدن کند اینگونه میتوان گفت که نقره شما اصل است ولی ذوب به صورت کند بود می توان گفت نقره بدل است و یا از ترکیبات دیگر فلزات می باشد.
6. شناسایی نقره اصل از طریق صدا
صدا از دیگر روش های تشخیص نقره اصل از بدل است برای همین کافی است تا روی نقره جات خود ضربه ای بزنید صدای نقره اصل ظریف و زنگ مانند می باشد در حالی که صدای سایر فلزات صدایی بم و گرفته دارند در نتیجه با این روش آسان می توانیم به اصل یا بدل بودن انگشتر یا سایر نقره جات خود پی ببریم.
7. تشخیص نقره اصل با وایتکس
این راهکار بسیار جالب و آسان برای تشخیص نقره اصل از بدل فقط کافی است تا به قسمتی از انگشتر نقره خود مایع سفید کننده بزنید اگر محل مورد نظر بلافاصله سیاه شد که نشان دهنده اصل بودن نقره شما است ولی اگر هیچ تغییری نکرد به این پی می بریم که نقره اصل نیست . این نکته رو هم در نظر بگیرید که بعد از زدن وایتکس حتما هرچه زودتر بشورینش و با خمیر دندون و مسواک حسابی تمیزش کنین دوباره رنگش درست میشه.
8. تشخیص نقره اصل با استفاده از مایع سفیدکننده یا مواد شیمیایی
یکی دیگر از روش های تشخیص اصالت نقره، استفاده از مایع سفیدکننده می باشد. لازم به دکر است که ممکن است به زیور آلات شما آسیب وارد شود. برای این کار باید قسمتی از انگشتر خود را به مایع سفید کننده آغشته کنید. اگر محل مورد نظر به سرعت سیاه شد، مشخص میشود که انگشتر شما اصل است و یا این که با روکشی از نقره ساخته شده است.
9. تشخیص نقره اصل از بدل با تست انعطاف پذیری
نقره فلزی انعطاف پذیر است و هر چقدر خلوص نقره بیشتر باشد، انعطاف پذیری آن بیشتر میشود. در صورتی که نقره خود را خم کنید و تا حدودی از انعطاف پذیری برخوردار باشد میتوان گفت درصد خلوص آن بیشتر است؛ اما چنانچه آن را خم کردید و متوجه شدید که اصلاً خم نمیشود و بسیار سفت و سخت است بدانید که درصد خلوص آن بسیار کم و اندک است.