کاهش وزن در ماه رمضان | لاغری در رمضان | روزه و لاغری شکم | لاغری با روزه گرفتن | رژیم ماه رمضان

لاغری سریع با روزه! | راهکارهایی برای کاهش وزن در ماه رمضان

گرفتن روزه و رعایت برخی نکات روزه‌ داری که می خواهیم به شما بگوییم، می‌ تواند تا حد زیادی باعث کاهش وزن‌ تان شود!
لاغری سریع با روزه! | راهکارهایی برای کاهش وزن در ماه رمضان

با شروع ماه رمضان اولین سوال در ذهن رژیمی‌ ها این است که در این ماه چطور رژیم غذایی خود را رعایت کنند. حتی اگر اضافه وزن هم نداشته باشید، حتما به فکر اضافه وزنی که بعد از پرخوری‌ های ماه رمضان به سراغ‌ تان می‌ آید، افتاده‌ اید و به دنبال راهی برای لاغری در ماه رمضان هستید. راهکارهای لاغری در ماه رمضان چیست؟! در ادامه این بخش از سبک زندگی شما را با نکاتی در مورد لاغری در ماه رمضان آشنا می کنیم!

رمضان چگونه لاغر شویم؟

اگر قصد چربی سوزی در ماه مبارک رمضان را دارید، باید حواستان به میزان کالری مصرفی‌تان در روز باشد. چرا که احتمال خوردن خوراکی‌های پرکالری مثل آجیل بعد از افطار بیشتر از همیشه وجود دارد؛ به‌ویژه که تمام روز هیچ خوراکی یا آبی نخورده‌اید.

اگر به اهدافتان در کاهش وزن دست پیدا نمی‌کنید، یکی از علل این موضوع می‌تواند مصرف بیش از حد کالری، حتی از منابع غذایی سالم باشد. می‌توانید با استفاده از اپلیکیشن‌های موجود، میزان کالری که در روز مصرف می‌کنید را ثبت کنید و از این طریق بر آن کنترل داشته باشید.

1- برای لاغری در ماه رمضان، مثل قبل غذا بخورید

فقط به این دلیل که ماه رمضان و ایام نوروز باهم مصادف شده است، نیاز نیست رژیم غذایی‌تان را به‌طور کامل تغییر دهید. اگر قصد چربی سوزی در ماه رمضان دارید، باید سعی کنید میزان غذایی که می‌خورید مثل حالت عادی باشد. ممکن است نتوانید بین افطار تا سحر تمام مواد غذایی که در حالت عادی طی روز می‌خوردید را بخورید. با این حال تمام تلاشتان را بکنید که میزان و کیفیت خوراکی‌هایی که در ماه رمضان می‌خورید، مثل قبل باشد.

بیشتر بخوانید: راه های رفع گشنگی در ماه رمضان

2- برای چربی سوزی در ماه رمضان از قبل برای افطار و سحر برنامه‌ریزی کنید

برنامه‌ریزی، کلید اصلی موفقیت در چربی‌سوزی در ماه رمضان است. از قبل غذاهایی که می‌خواهید بخورید را مشخص کنید. این کار باعث می‌شود به رژیم غذایی‌تان پایبند بمانید و شاهد موفقیت بلندمدت در اهدافتان برای کاهش وزن و سوزاندن چربی باشید.

3- غذا را از قبل آماده کنید

آماده کردن غذا، آسان‌ترین و مؤثرترین روش برای پایبند ماندن به رژیم غذایی است. به جای اینکه هر روز برای وعده‌ی افطار و سحر غذا درست کنید، یک روز در هفته چند ساعت وقت بگذارید و غذاها را آماده کنید. بعضی غذاها را نمی‌توانید به‌طور کامل از قبل درست کنید.

در چنین مواقعی می‌توانید بعضی از مراحل تهیه‌ی غذا را پیش ببرید؛ به‌طور مثال پیاز را سرخ کنید و کنار بگذارید. با توجه به میزان کالری مصرفی مجازتان در روز، از قبل برای افطار و سحر غذا درست کنید.۵. در رستوران هوشمندانه سفارش دهید

با توجه به اینکه در ایان تعطیلات ممکن است بیشتربه رستوان‌ها سر بزنید بهتر است منو را از قبل بررسی کنید تا بهترین و سالم‌ترین گزینه را برای خودتان پیدا کنید. چرا که بسیاری از غذاهایی که در منوی رستوران‌ها هستند، چاق کننده و با کالری بالاست. سعی کنید با اپلیکیشن‌های کالری‌شمار، میزان کالری غذایی که می‌خواهید سفارش دهید را محاسبه کنید. اگر غذاهایی که به‌طور معمول برای کاهش وزن می‌خورید حاوی پروتئین (مانند مرغ و ماهی) و مقدار زیادی سبزیجات هستند، سعی کنید زمانی که به رستوران می‌روید، غذای مشابهی را انتخاب کنید.

4- بدنتان را آبرسانی کنید

برای چربی سوزی در ماه رمضان باید تا جایی که می‌توانید، بدنتان را هیدراته نگه دارید؛ حتی ۳ درصد کم‌آبی بدن می‌تواند توانایی و قدرت شما را کاهش دهد. اگر قصد دارید از شر چربی‌های اضافی بدنتان خلاص شوید، از اهمیت آبرسانی به بدن غافل نشوید

5- به اندازه‌ی کافی بخوابید

بین داشتن خواب کافی و کاهش وزن ارتباط وجود دارد و تحقیقات مختلف به این ارتباط اشاره کرده‌اند. خواب برای تضمین حفظ سلامتی بدن و ریکاوری ضروری است. طی ماه رمضان، خوابیدن به اندازه‌ی کافی برای مواجهه با فشاری که روزه وارد بدن می‌کند، حتی مهم‌تر از حالت‌ عادی است. درضمن با توجه به اینکه عید دیدنی‌ها امسال بیشتر بعد از ساعات افطار و تا پاسی از نیمه شب خواهد بود بهتر است در طول روز که روزه هستید، بیشتر استراحت کنید.

6- تمرینات قدرتی را انجام دهید

اگر قصد چربی‌سوزی، کاهش وزن یا عضله‌سازی دارید، باید تمرینات قدرتی را انجام دهید. ورزش در ماه رمضان برای حفظ پیشرفت و حتی فیت‌تر و لاغرتر شدن نسبت به قبل اهمیت دارد. اگر طی ۳۰ روز ماه رمضان ورزش نکنید، بازگشت به روتین ورزشی برایتان دشوار می‌شود.

اگر به انجام ورزش بدنسازی در ماه رمضان علاقمندید، حتما حواستان به آبرسانی به بدن در فاصله‌ی بین افطار تا سحر باشد. درضمن فراموش نکنید که بهترین زمان چربی سوزی در ماه رمضان با انجام حرکات ورزشی پیش از خوردن سحری است.

7- از اهمیت تمرینات کاردیو غافل نشوید

انجام تمرینات با وزنه باید پایه‌ی هر برنامه‌ی کاهش وزن (چه برای خانم‌ها و چه برای آقایان) باشد. با این حال نباید از فواید تمرینات کاردیو در لاغری غافل شد. از جمله تمرینات کاردیو می‌توانیم به تمرینات با شدت بالای اینتروال یا هیت (HIIT) اشاره کنیم.

فواید این تمرینات شامل سوزاندن کالری زیاد در مدت زمان کم، چربی‌سوزی، عضله‌سازی، بهبود مصرف اکسیژن، کاهش ضربان قلب و فشار خون و کم کردن قند خون می‌شود.

8- از نور خورشید دوری کنید

در ماه رمضان مثل قبل فعالیت‌هایتان را انجام دهید، فقط سعی کنید از مواجهه با نور خورشید زمانی که در شدیدترین حالت خود است، اجتناب کنید تا بدنتان کم‌آب نشود. این یعنی تا جایی که امکان دارد، از ساعت ۱۰ صبح تا ۴ بعدازظهر از خانه بیرون نروید.

مواد غذایی که می‌توانید در وعده‌ی افطار بخورید

به‌جای اینکه در وعده‌ی افطار معده‌تان را با خوراکی‌های ناسالم پر کنید، روزه‌ی خود را با مواد غذایی مغذی و سیرکننده باز کنید. علاوه بر اینکه باید به میزان کالری مصرفی خود در طول روز دقت کنید، باید به کیفیت کالری هم توجه داشته باشید. در واقع کالری مواد غذایی مختلف، اثرات متفاوتی روی بدن می‌گذارند‌.

تأثیر ۱۰۰ کالری از گوشت گاو علف‌خوار با ۱۰۰ کالری از شیرینی، شکلات یا آجیل یکسان نیست. سعی کنید در رژیم غذایی‌تان گوشت کم‌چرب، چربی‌های سالم، منابع کربوهیدرات دارای شاخص گلیسمی پایین و مقدار زیادی سبزیجات بگنجانید. خوراکی‌هایی که در افطار می‌خورید، باید حاوی ترکیبات زیر باشد.

1- پروتئین

برای چربی سوزی در ماه رمضان پروتئین یک ترکیب ضروری است. هر وعده‌ی غذایی که در ماه رمضان می‌خورید، باید شامل پروتئین باشد. اگر می‌خواهید ماه رمضان را با اندامی فیت به پایان برسانید، پروتئین مصرفی‌تان باید کافی باشد. پروتئین برای رشد و ترمیم بافت‌های بدن از جمله پوست، مو و از همه مهم‌تر عضلات ضروری است.

اگر گیاه‌خوار هستید، برای تأمین پروتئین مورد نیاز بدن خود می‌توانید توفو و تمپه بخورید. پروتئین در رژیم غذایی مخصوص کاهش وزن ضروری است، چون بسیار سیرکننده است و شما را برای مدت زمان طولانی‌تری سیر نگه می‌‌دارد.

2- چربی

معمولا شنیده‌ایم که چربی‌ها با عارضه‌های خطرناکی مثل چاقی و اضافه وزن، بیماری قلبی و کلسترول بالا در ارتباط هستند. اما باید دقت کنید که تمام چربی‌ها بد نیستند. در حقیقت مصرف چربی‌های سالم به چربی سوزی در ماه رمضان کمک می‌کند.

بدن برای انجام بعضی از فرآیندها از جمله تولید هورمون‌ها، حفظ سلامت غشای سلولی، مدیریت التهاب و جذب ویتامین‌های محلول در چربی (از جمله ویتامین‌های A، D، E و K) به چربی نیاز دارد. چربی می‌تواند یک منبع عالی برای تأمین انرژی طی ماه رمضان باشد. از آنجایی که تمام روز روزه گرفته‌اید، مهم است که مقاومت بدنتان به انسولین و لپتین حفظ شود.

اجتناب از کربوهیدرات‌های ناسالم می‌تواند به حفظ این مقاومت کمک کند؛ به‌ویژه اگر غذاهای پرچرب و پرکالری می‌خورید. از خوردن چربی‌های ترانس اجتناب کنید. این نوع چربی‌ها مضرات زیادی برای سلامتی بدن دارند. از جمله بهترین منابع چربی‌های سالم، می‌توانیم موارد زیر را نام ببرید:

  • چربی تک غیراشباع؛ مانند مغزها، کره‌ی مغزها (مثل کره‌ی بادام‌زمینی)، روغن زیتون و آووکادو
  • چربی‌های چند غیراشباع؛ مثل روغن ماهی، تخم کتان، ماهی‌های چرب (مانند ماهی سالمون و ماهی ساردین) و گ

3- کربوهیدرات

مصرف کربوهیدرات در آخرین وعده‌ی غذایی می‌تواند تولید هورمون سروتونین را در مغز افزایش دهد. این هورمون به ریلکس کردن کمک می‌کند. این موضوع در بهتر خوابیدن هم مؤثر است. داشتن خواب کافی در کاهش فشاری که روزه به بدن وارد می‌کند، مفید است.

4- سبزیجات

سبزیجات به‌طور ویژه برای چربی سوزی در ماه رمضان ضروری هستند. طی ماه رمضان مقدار زیادی سبزیجات مصرف کنید. سبزیجات سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و مواد مغذی گیاهی هستند که می‌توانند به سم‌زدایی بدن و کاهش التهاب کمک کنند.

سبزیجاتی مثل کلم‌پیچ، کلم بروکلی و گل‌کلم فیبر زیادی دارند و به همین دلیل، به هضم و حفظ سلامت روده کمک می‌کنند. سبزیجات فیبر زیاد و کالری کمی دارند؛ این یعنی می‌توانید مقدار زیادی از آن‌ها را مصرف کنید. خوردن سبزیجات باعث می‌شود برای مدت زمان طولانی‌تری سیر بمانید.

مواد غذایی که نباید در وعده‌ی افطار بخورید

ما ساعت‌های طولانی روزه می‌گیریم؛ بنابراین احساس گرسنگی شدید کاملا طبیعی است. موقع افطار، آنقدر گرسنه هستیم که ممکن است تمام اهدافمان برای چربی سوزی در ماه رمضان را فراموش کنیم و فقط به فکر خوردن غذایی باشیم که ما را سیر کند. با این حال باید به خوراکی‌هایی که در وعده‌ی افطار می‌خورید، توجه ویژه‌ای کنید.

زمانی که گرسنه هستید، قند خونتان افت پیدا می‌کند، بنابراین وسوسه نشدن برای خوردن خوراکی‌های شیرین، چرب و پرکالری آن هم در ایام نوروز می‌تواند واقعا دشوار باشد. به همین دلیل است که برنامه‌ریزی و آماده کردن غذا از قبل طی ماه رمضان اهمیت بسیار زیادی دارد. غذاهای زیادی هستند که نباید در وعده‌ی افطار بخورید. از جمله‌ی این مواد غذایی می‌توانیم موارد زیر اشاره کنیم:

  • نوشیدنی‌های گازدار
  • مواد غذایی حاوی قند زیاد مثل شکلات و آبنبات
  • غذاهای چرب و سرخ شده

بیشتر مواد غذایی ذکر شده کالری زیاد اما مواد مغذی کمی دارند. چنین خوراکی‌هایی برای افرادی که می‌خواهند وزن خود را کم کنند، اصلا گزینه‌های خوبی نیستند.

بیشتر بخوانید: نکات تغذیه‌ ای برای روزه‌ داری در نوروز! 

یک نمونه برنامه‌ چربی سوزی در ماه رمضان

این برنامه‌ی غذایی برای یک خانم که وزن او حدود ۶۰ کیلوگرم و چربی بدنش ۲۵ درصد است و قصد چربی سوزی در ماه رمضان دارد، طراحی شده است. با دنبال کردن این برنامه‌ی غذایی ۱۴۰۰ کالری، ۱۱۰ گرم پروتئین، ۴۵ گرم چربی و ۱۴۰ گرم کربوهیدرات دریافت خواهید کرد.

وعده‌ی غذایی اول: چند ساعت قبل از اذان صبح

  • ۱۵۰ گرم ماهی سالمون
  • ۶۰ گرم برنج سفید
  • ۵۰۰ میلی‌لیتر آب

افطار

  • سه عدد خرما
  • ۲۰۰ میلی‌لیتر شیر

وعده‌ی غذایی دوم: دو ساعت بعد از افطار

  • ۱۵۰ گرم سینه‌ی مرغ
  • ۱۵۰ گرم سبزیجات سبز با ۱۰ گرم کره
  • ۶۰ گرم آجیل
  • ۵۰۰ میلی‌لیتر آب

وعده‌ی غذایی سوم

  • ۱۵۰ گرم ماهی سفید
  • ۱۵۰ گرم سبزیجات سبز با ۱۰ گرم کره
  • ۵۰۰ میلی‌لیتر آب

منبع: دیجی کالا




کپی لینک کوتاه خبر: https://sabkezendegi.net/d/2xrww2

اخبار داغ