راهکار تمیز شدن درز کاشی و سرامیک | روش تمیز کردن درز کاشی سرامیک

درزهای کاشی و سرامیک رو با این ترفند جرم گیری کن و برق بنداز!

تمیز بودن درزهای کاشی و سرامیک بخش مهمی از زیبایی زمین خونست که در این مطلب فوت وفن برق انداختن درزهای کاشی سرامیک رو براتون قرار دادیم.
درزهای کاشی و سرامیک رو با این ترفند جرم گیری کن و برق بنداز!

یکی از موارد نظافت اصولی ساختمان، تمیز کردن درزهای کاشی است که علاوه‌بر حفظ نظافت موجب بزرگتر دیده شدن مکان خواهد شد. یک کفپوش زیبا و تمیز، خواه پارکت باشد یا سرامیک و کاشی، در صورت تمیز بودن فضای بسیار دلنشینی را برای بیننده به وجود می‌آورد.وجود گرد و خاک در خانه امری اجتناب ناپذیر است، این گرد و خاک بر روی سرامیک ها و فرش ها نیز می نشیند، گرد و خاک روی فرش ها را تا حدی می توان با جارو زدن از بین برد اما در مورد سطح سرامیک ها زمانی که آن ها را تی می کشیم گرد و غباری که بر فرو رفتگی درزها وجود دارد نه پاک نمی شود که حتی احتمالا در هنگام تی کشیدن مابقی گرد و غبار سطوح نیز در این فرو رفتگی ها گیر می کند.باما همراه باشید تا تکنیک حل این مشکل را در اختیار شما قرار دهیم

چرا تمیز کردن درز ها و بند کشی‌ های بین کاشی‌ ها مهم است؟

با اندکی توجه در فضاهای مدرن و دلنشین، اولین نشانه‌ای که بیش از هر چیز جلوه می‌کند، تمیز بودن کف زمین یا کفپوش است. شاید بسیاری از شما عزیزان هر روز انرژی و وقت بسیار زیادی را برای تمیز کردن درزهای کاشی و سرامیک منزل خود تلف کرده‌اید و در پایان به نتیجه دلخواه نرسیده‌اید.

در بیشتر مواقع تمیز کردن کفپوش و کاشی‌ها شامل شست‌وشوی سطحی آن‌ها می‌شود. شاید بپرسید که چرا باید زحمت تمیز کردن درزهای کاشی را متحمل شویم؟ در ادامه به چند نکته مثبت در این رابطه اشاره می‌کنیم:

 مزایای تمیز کردن درزهای کاشی

  1. بزرگتر دیده شدن فضا
  2. یکدست شدن کفپوش یا دیواره
  3. ایجاد هماهنگی بیشتر با محیط
  4. حفظ بهداشت محیط
  5. جلوگیری از بروز هر نوع آلودگی
  6. جلوگیری از ورود حشرات موذی به محل زندگی شما
  7. حفظ زیبایی بصری
  8. افزایش طول عمر کفپوش یا دیواره

بیشتر بخوانید: برق انداختن کف خانه؛ از سرامیک تا چوب!

بهترین مواد برای درز کاشی چیست؟

کاشی یک نوع سطح پوششی است که برای دیواره یا کف آشپزخانه، حمام و توالت به‌کار می‌رود. در واقع با شکل دادن به خاک و استفاده از رنگ و لایه محافظتی کاشی به وجود می‌آید. هنگامی که کاشی‌ها را با چسب مخصوص می‌چسبانند، فضایی به اندازه ۵ میلیمتر بین آنها خالی می‌ماند. به این فضا درزهای کاشی می‌گویند.

برای سالم ماندن و طولانی‌تر شدن عمر کاشی‌ها باید این فضا پر شود. ماده‌ای که به پر کردن درزهای کاشی کمک می‌کند دوغاب نام دارد. زمانی که چسب کاشی‌ها خشک می‌شود، می‌توان دوغاب را روی سطح کفپوش ریخت.

به مرور زمان درزهای کاشی‌ها یا همان دوغاب شروع به کثیف شدن و تیره شدن می‌کنند. در چنین شرایطی، داشتن اطلاعات کاربردی در مورد راه‌های تمیز کردن درز کاشی‌های آشپزخانه، حمام و دستشویی می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد.

برای تمیز کردن درز سرامیک چکار کنم؟

قبل از هر کاری ابتدا کف سالن یا سطح کفپوش را جارو و تی بکشید. با جارو کشیدن زباله‌ها و گردوغبار از روی کاشی و سرامیک پاک خواهند شد. سپس محل‌هایی که احتیاج به تمیز کردن دارند نمایان‌تر خواهند شد.

در ادامه نکات مربوط به نحوه تمیز کردن درز کاشی در آشپزخانه، حمام، سرویس بهداشتی یا هر مکان دیگری را بازگو می‌کنیم.

1. استفاده از شوینده‌های شیمیایی (هیدروژن پراکسید، سدیم پرکربنات یا وایتکس)

می‌توانید با استفاده از یک فنجان وایتکس، مقداری آب، یک مسواک کهنه و دستمال درزهای کاشی‌های آشپزخانه و سرویس بهداشتی را تمیز کنید. سپس محل را با آب بشویید و آن را خشک کنید.

توجه داشته باشید در صورتی که کاشی یا سرامیک منزل شما قدیمی است، از این کار بپرهیزید. زیرا اسید موجود در مواد شوینده قوی موجب از هم پاشیدگی و کنده شدن درزهای بین کاشی‌ها می‌شود.

2. استفاده از روش‌های طبیعی (سرکه، جوش شیرین، آبلیمو و نمک)

یکی از راه‌های تمیز کردن درزهای کاشی استفاده از مواد طبیعی است. شما می‌توانید با استفاده از مقداری جوش شیرین و چند قطره آب یک خمیر درست کنید. سپس خمیر را با استفاده از یک برس پلاستیکی به کاشی یا سرامیک و درزهای آن بمالید.

همچنین می‌توانید با استفاده از سرکه و جوش شیرین محلول پاک‌کننده قوی و موثری درست کنید. یا در خانه با استفاده از آبلیمو و نمک نیز محلول قوی دیگری بسازید و برای تمیز کردن درزهای کاشی استفاده کنید.

۳. استفاده از قلم درزگیر

با استفاده از قلم درزگیر نسبت به تمیز کردن درزهای کاشی اقدام نمائید. این ابزار کاربردی می‌تواند به‌راحتی کدری و تیرگی درزهای کاشی را پاک کند.

چگونه بندکشی ‌های رنگی کاشی و سرامیک را تمیز نگه داریم؟

در ادامه چند روش ساده بری تمیز نگه داشتن بندکشی‌ها و درزهای کاشی معرفی می‌کنیم که کار تمیز کردن درزهای کاشی را آسان‌تر خواهند کرد.

استفاده از بخار شوی

برای تمیز کردن درزها و بندکشی‌های بین کاشی از بخار شوی استفاده کنید. با گرم کردن و سپس حرکت آن در امتداد خطوط بندکشی‌ها باعث خواهید شد تا کثیفی‌ها و لکه‌ها زودتر پاک شوند.

توصیه می‌کنیم اگر بندکشی‌های رنگی کاشی‌ها قدیمی هستند، از محلول طبیعی ضعیف‌تری برای پاک کردن آنها استفاده نمائید.

در غیر اینصورت بخارشوی موجب آسیب به کفپوش یا دیواره خواهد شد. همچنین شوینده‌های حاوی کلر موجب از بین رفتن رنگ بندکشی‌های سرامیک می‌شوند. به جای آنها می‌توانید از هیدروژن پراکسید یا سدیم بی کربنات استفاده کنید.

استفاده از هیدروژن پراکسید

با استفاده از محلول هیدروژن پراکسید می‌توانید به‌راحتی نسبت به تمیز کردن درزهای کاشی منزل خود اقدام نمائید. در صورت نیاز و وجود لکه‌های سخت‌تر، از یک برس پلاستیکی یا مسواک قدیمی در از بین لکه‌ها استفاده کنید.

استفاده از مواد طبیعی

همانطور که قبل‌تر توضیح دادیم، می‌توانید با استفاده از یک مسواک کهنه و مقداری جوش شیرین و چند قطره آب به تمیز کردن درزهای کاشی بپردازید. همچنین می‌توانید ترکیب سرکه با آب یا جوش شیرین و آبلیمو را امتحان کنید. توجه داشته باشید که حتما از دستکش استفاده کنید.

  • مخلوط سرکه و آب

در ترکیب سرکه با آب، از یک فنجان سرکه و یک فنجان آب برای تمیز کردن درزهای کاشی استفاده کنید. با استفاده از یک پارچه یا مسواک این مخلوط را روی درزها بمالید، به مدت 10 دقیقه صبر کنید. سپس محل را بشویید و خشک کنید.

  • مخلوط جوش شیرین و آبلیمو

با استفاده از 2 قاشق چایخوری جوش شیرین و نصف فنجان آبلیمو، محلول سفید کننده طبیعی خود را درست کنید. در استفاده از این محلول مراقب پوست دست خود باشید.

این محلول تمیز کننده پس از ریختن جوش شیرین در آبلیمو کف خواهد کرد و می‌تواند در تمیز کردن درزهای کاشی موثر عمل کند.

این محلول را با برس پلاستیکی به درزهای کاشی یا سرامیک بمالید. بعد از گذشت 10 دقیقه می‌توانید آن را با آب داغ از سطح بشویید. سپس سطح را با پارچه تمیز و غیر پرزدار خشک کنید.

بیشتر بخوانید : به جای مواد شیمیایی، با مواد طبیعی کاشی و سرامیک را تمیز کن!

اقدامات ساده‌ ای که موجب می‌ شوند تا درزهای کاشی‌ ها همیشه تمیز باشند

شما می‌توانید با چند اقدام ساده و پیشگیرانه همیشه درزهای بین کاشی و سرامیک‌ها را تمیز و سفید نگه دارید. این شیوه‌های پیشگیرانه چندان سخت نیستند و با یک برنامه روتین ماهیانه می‌توان این موارد را عملی کرد.

  • حداقل ماهی یکبار نسبت به تمیز کردن سطح کفپوش یا دیواره با تی اقدام نمائید. با این کار بسیاری از غبار و رسوبات که ناشی از آب سخت هستند از بین خواهند رفت.
  • همچنین می‌توانید پس از هر بار حمام با استفاده از تی رسوبات آب سخت و صابون و … را از بین ببرید. کافی است تا یک تی را بردارید و آن را به دیواره حمام بکشید‌.
  • از به کار بردن شوینده‌های قوی خود داری کنید. شوینده‌های قوی حاوی کلر را فقط می‌توان روی سطوح نو به کار برد. سپس بعد از مدت زمان 15 دقیقه آنها را به دقت بشویید و سطح را خشک کنید.
  • این شوینده‌ها موجب از بین بردن رسوبات آهکی ناشی از آب سخت در بین درزهای کاشی‌ها و سرامیک‌ها می‌شوند.
  • هر سال پوشش آب‌بندی درزها را چک کنید، شاید احتیاج به دوغاب مناسب‌تری داشته باشند. با درست کردن انواع دوغاب سیمان و ریختن آن و همچنین فرصت دادن به آن برای جذب بهتر و بیشتر، موجب احیای آب‌بندی بین درزها خواهید شد.
  • در صورت ریختن مواد غذایی، نوشابه و قهوه، بلافاصله آن را از سطح کاشی و سرامیک پاک کنید. با پاک کردن به‌موقع لکه‌ها و تمیز کردن درزهای کاشی از سخت شدن و قدیمی شدن لکه‌ها جلوگیری خواهید کرد.

سخن پایانی در رابطه با تمیز کردن درز های کاشی

اگر درزهای کاشی‌ها یا سرامیک‌ها در منزل شما تیره و لکه‌دار شده‌اند، می‌توانید با راه‌های مختلفی که در بالا بیان کردیم، به نظافت آنها بپردازید. تمیز کردن درزهای کاشی در منزل کار سختی نیست، خواهید دید که پس از اتمام کار چقدر فضا را دلنشین و پاکیزه کرده‌اید.

سعی کنید برای تمیز کردن درزهای کاشی ابتدا از مواد طبیعی استفاده کنید. سپس می‌توانید سراغ جرمگیرهای موجود در بازار بروید. همیشه باید از تمیزکننده‌های ضعیف‌تر استفاده کنید و بعد سراغ قوی‌ترها بروید. با این کار عمر دوغاب بین کاشی‌ها و سرامیک‌ها طولانی‌تر می‌شود و بر اثر تمیز کردن درزهای کاشی بندکشی‌های بین کاشی‌ها آسیب نمی‌بینند.

منبع: مجله آچاره




کپی لینک کوتاه خبر: https://sabkezendegi.net/d/3zkk5j

اخبار داغ