تشخیص گلاب اصل و تقلبی | فرق گلاب اصل و فیک | تشخیص گلاب فاسد

حواست باشه گلاب تقلبی بهت نندازن! | فرق بین گلاب اصل و تقلبی

از کجا بفهمیم گلاب اصل هست یا تقلبی؟ موارد زیر بهتون کمک میکنه.
1403/03/05 05:30
حواست باشه گلاب تقلبی بهت نندازن! | فرق بین گلاب اصل و تقلبی

گلاب، یکی از عرقیات پر مصرف، مفید و بسیار محبوب بین خانوارهای ایرانی است.از اونجایی که تشخیص گلاب اصل از تقلبی کار ساده ای برای ما نیست اما راه داره. فرق زیادی بین گلاب اصل و تقلبی است. برای تشخیص گلاب اصل از تقلبی مطلب زیر را بخوانید تا روش تشخیص گلاب اصل از تقلبی رو بهتوت بگیم. با سبک زندگی همراه باشید.

 

نحوه تشخیص گلاب اصل

قطعا همه ما آزمایشگاه پیشرفته و مجهز نداریم تا بتوانیم گلاب اصل را با مشاهده ترکیب شیمیایی آن تشخیص دهیم. ابزار ما برای این کار، همین حواس پنجگانه ما هستند. ابتدا باید دانش تشخیص گلاب اصل را داشته باشیم. سپس با کمی دقت در خصوصیات در دسترس و قابل سنجش گلاب، می توانیم به راحتی تقلبی یا اصل بودن آن را کشف کنیم.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه گلاب دو آتیشه در منزل

 

ظاهر گلاب:

گلاب اصل و با کیفیت، کاملا شفاف و بدون رنگ است. در ظاهر تفاوتی با آب آشامیدنی ندارد. چنانچه کوچکترین کدورتی در رنگ مایع گلاب مشاهده کردید به اصالت آن شک کنید. همچنین وجود هر گونه ناخالصی و مواد رسوبی مثل ذرات ریز و معلق در گلاب، می تواند نشانه ای از تقلبی بودن آن باشد.

 

رایحه و بوی گلاب:

عطر و بو فاکتور دیگری برای تشخیص گلاب اصل از تقلبی است. اسانس های تقلبی به وفور در بازار یافت می شوند. ترکیب مقدار کمی از این اسانس ها با آب می تواند برای خریدار بوی گلاب اصل را تداعی کند. برای تشخیص مناسب، مقداری از گلاب را در ظرف مسطحی مثل بشقاب بریزید. اگر رایحه ای که از آن بر می خیزد تندی زیادی داشت و زود هم از بین رفت، بدانید آن یک گلاب تقلبی است که با ترکیب اسانس های شیمیایی ساخته شده است. گلاب اصل بوی مطبوع و غیر تندی دارد و در صورت انتشار تا مدت زیادی فضای محیط را غرق در عطر خوشایند خود می کند.

 

تفاوت گلاب اصل و تقلبی

 

طعم و مزه گلاب:

چشیدن گلاب یکی دیگر از راههای تشخیص است. تقریبا همه عرقیات گیاهی مزه تلخی دارند و مقداری هم گس هستند. این تلخی در گلاب تقلبی هم وجود دارد. اما تفاوت آن به راحتی قابل لمس است. تلخی گلاب اصل بعد از نوشیدن ماندگار نیست و زود رفع می شود. اما تلخی گلاب تقلبی به خاطر وجود ترکیبات اسانس، آزار دهنده است و مدت زیادی در ذائقه فرد می ماند. ضمن اینکه گلاب اصل هر چقدر هم تلخ باشد، تندی ندارد. احساس سوزش و تندی مخصوصا در نوک زبان پس از مصرف و آشامیدن گلاب، نشان دهنده وجود در صدی اسانس در ترکیب و تاییدی بر تقلبی بودن آن است.

بیشتر بخوانید: چرا هر شب قبل از خواب باید گلاب بخوریم؟!

نکاتی مهم برای خرید گلاب

- اگر مصرف گلاب زیادی دارید، همیشه غنچه های گل محمدی در خانه داشته باشید. گلاب خوب فراورده همین گل است. وقتی این گل ها را به تناوب استشمام کنید، کم کم عطر واقعی گل و گلاب در ذهن شما می نشیند. حافظه بویایی انسان بسیار قدرتمند است. به خاطر همین گاه با استشمام یک رایحه، انبوهی از خاطرات برایمان زنده می شود. با همین ترفند می توانیم گلاب شناس قهاری شویم.

- سعی کنید حتما از برندهای معروف و معتبر گلاب بخرید.

- در شهرهایی که به قطب گلاب گیری شناخته می شوند، احتمال خرید گلاب تقلبی به خاطر عدم آگاهی بیشتر است. این شهرها به خاطر ورود گردشگران زیاد، جامعه هدف سودجویان هستند. گلاب تقلبی بی نام و نشان را به قیمت گلاب اصل می فروشند، خریدار نگون بخت نیز به شهر خود باز می گردد و دیگر امکان پیگیری هم نخواهد داشت. در این گونه شهرها بیشتر دقت داشته باشید که حتما از عرضه کنندگان معتبر و شناخته شده خرید کنید و در دام بازار گرمی فروشندگان محصولات بی نام و نشان گرفتار نشوید.

 

 

تشخیص گلاب اصل و تقلبی

 

آیا گلاب خراب می شود؟

فساد، تجزیه و تخریب مربوط به همه مواد غذایی می شود و گلاب نیز از این قضیه مستنثی نیست. در واقع متابولیت ها و میکروارگانیسم ها مثل میکروب ها، باکتری ها و قارچ ها از عناصر ضروری و مفید جهان به شمار می روند و حتی تدام حیات به کارکرد آنها وابسته است. اما در مورد مواد غذایی، تغییراتی که به وسیله این ریزسازواره ها ایجاد می شود، آنها را برای مصرف انسان مضر و گاه خطرناک می سازد.

بله گلاب نیز خراب می شود. هر چه رطوبت در مواد غذایی بیشتر باشد، سرعت رشد باکتری ها، قارچ ها و میکروب ها نیز بیشتر می شود. هر چند گلاب با دارا بودن فنیل اتانول، مقاومت خوبی در برابر آلودگی های میکروبی دارد؛ اما باید در نظر داشته باشیم که بیش از 90 در صد حجم عرق گلاب را آب تشکیل داده است.

 

عوامل موثر بر خراب شدن گلاب

1- ورود آلودگی ها:

هر چیزی که از محیط بیرون وارد ظرف گلاب شود، امکان انتقال آلودگی ها را به گلاب بیشتر می کند. آلودگی های بیولوژیکی موجب فساد زودرس محصول خوراکی می گردد. این آلودگی حتی می تواد یک قطره آب باشد.

 

2- هوا:

هوا می تواند عامل اکسیداسیون شود. یک فرایند شیمیایی که نه تنها بر بو و مزه، بلکه بر ترکیب شیمیایی گلاب نیز اثر مخرب می گذارد. گلاب باید در ظرف در بسته به خوبی پلمپ شود تا از جریان هوا دور بماند.

 

3- حرارت:

گلاب نباید در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار گیرد. حرارت ایجاد شده محیط مناسبی را برای رشد میکرو ارگانیسم ها فراهم می کند. ضمن اینکه می تواند موجب از بین رفتن رنگ و بو و تغییر در ترکیب شیمایی آن گردد.

 

4- زمان:

هر ماده غذایی، یک بازه زمانی برای مصرف دارد. این بازه، مدتی استاندارد است که هنوز میکرو ارگانیسم ها به توانایی اثرگذاری با رشد و تکثیر نرسیده اند. هر چه زمان از تولید محصول خوراکی بگذرد، رشد و فعالیت آنها بیشتر می شود. آنها فقط منتظر گذر زمان هستند و بسیار با صبر کار می کنند. از یک جایی به بعد به واسطه این تغییرات، دیگر گلاب قابل استفاده نخواهد بود.

 

راه های تشخیص گلاب اصل از تقلبی

 

از کجا بفهمیم گلاب خراب شده است؟

هر گونه تغییر در رنگ و بوی گلاب نشانه خراب شدن آن است. رنگ گلاب بایستی کاملا شفاف باشد. در صورتی که بوی نامطبوعی مثل ترشیدگی ازگلاب استشمام گردید، بهتر است از استفاده آن خودداری کنید. همچنین توجه به تاریخ انقضا معیار مناسبی برای تشخیص سلامت گلاب است. هر چه به تاریخ انقضا نزدیک تر شویم، بیشتر عطر و بوی طبیعی گلاب از بین می رود.

 

شرایط نگهداری از گلاب

- در جای خنک و به دور از نور خورشید نگهداری کنید.

- از در پلاستیکی یا شیشه ای برای ظرف گلاب استفاده کنید. در های فلزی و چوبی برای اینکار مناسب نیستند.

- بعد از هر بار مصرف، در آن را خوب محکم کنید.

- به تاریخ انقضای گلاب که بر روی بطری درج می شود دقت کنید. اگر از زمان انقضا گذشته بود، آن را دور بریزید.

- گلاب را دور از مکان های مرطوب نگهداری کنید.

 

منبع: گلاب رایحه




کپی لینک کوتاه خبر: https://sabkezendegi.net/d/4p5eno

اخبار داغ