خوراکی های دوران قاعدگی | تغذیه دوران قاعدگی | غذا های مناسب دوران قاعدگی | غذا های نامناسب دوران قاعدگی

باید ها و نبایدهای تغذیه دوران قاعدگی!

در دوران پریودی باید غذا هایی بخورید که سرشار از پروتئین، آهن و آنتی اکسیدان هستند. اگر می خواهید در زمینه ی تغذیه دوران قاعدگی اطلاعات داشته باشید با همراه ما باشید.
1402/09/21 13:45
خوراکی های دوران قاعدگی

در این مطلب از سبک زندگی تغذیه دوران قاعدگی رو بررسی می کنیم و از باید ها و نبایدهای تغذیه دوران قاعدگی بهتون میگیم. افزودن برخی غذا ها به رژیم غذایی و حذف برخی دیگر می‌تواند به شما کمک کند تا احساس بهتری در دوران قاعدگی داشته باشید. با رعایت رژیم غذایی دوران پریود، این روزها را با درد کمتر و آرامش بیشتری پشت سر بگذارید. در ادامه با ما همراه باشید تا تغذیه دوران قاعدگی رو بهتون بگیم.

تغذیه دوران قاعدگی

کافئین ننوشید

قطع کردن مصرف کافئین می تواند به کاهش التهاب کمک و معده تحریک پذیر را آرام کند. کافئین می تواند اسید معده را افزایش دهد و این اصلا برای معده ای که همین حالا هم تحریک پذیر است مناسب نیست.

بیش از حد نمک نخورید

اگرچه نمک برای سلامت لازم است، اما اگر در مصرفش زیاده روی کنید التهاب و تجمع آب در بدن افزایش می یابد. برنامه غذایی روزانه باید حاوی 2300 میلی گرم و یا یک قاشق چای خوری نمک باشد. بهترین روش برای کنترل نمک دریافتی، پرهیز از فست فود ها و غذاهای فرآوری شده است. بیشتر این غذاها حدود دو تا چهار برابر بیشتر از نیاز روزانه تان در خود نمک دارند.

غذاهای سرشار از کلسیم میل کنید

خانم ها روزانه به 1200 میلی گرم کلسیم نیاز دارند. برخی منابع سالم کلسیم عبارتند از کلم، بروکلی، ماست و شیر.

شکلات تلخ میل کنید

شکلات دوست دارید؟ هیچ مشکلی نیست. در طول دوران قاعدگی روزانه یک قطعه شکلات تلخ ( با مقدار کاکائو 60 درصد یا بیشتر ) می تواند به کاهش هوس غذایی کمک کند. بعلاوه شکلات تلخ آنتی اکسیدان های مفیدی دارد که به تقویت سروتونین کمک می کند. سروتونین خلق و خو را بهبود می دهد.

آب را نادیده نگیرید

این مورد شاید برعکس به نظر بیاید، اما بیشتر آب خوردن به بدن کمک می کند آبی که در خود حفظ کرده را آزاد کند، در نتیجه التهاب کاهش پیدا می کند. بدن از ترس اینکه آب کافی به آن نرسد در خود آب جمع می کند. پس اگر چیزی را که می خواهد به آن بدهید، بدن نیز آبی که در خود جمع کرده رها می کند.

غذاهای سرشار از منیزیم میل کنید

غذاهای سرشار از منیزیم مانند لوبیاها، موز، بادام زمینی، و پوست سیب زمینی می توانند التهاب را در دوران قاعدگی کاهش دهند.

ویتامین ها را فراموش نکنید

اضافه کردن غذاهای حاوی ویتامین به برنامه غذایی مخصوصا در دوران قاعدگی بسیار مهم است. ویتامین E می تواند به از بین بردن علائم سندرم پیش از قاعدگی کمک کند. ویتامین E را می توانید در شاهدانه، و زرده تخم مرغ پیدا کنید. ویتامین B6 می تواند به التیام التهاب و بهبود خلق و خو کمک کند. B6 را در سیب زمینی، موز و غلات پیدا کنید. در نهایت ویتامین C و زینک به سلامت تخمدان و دستگاه تناسلی خانم ها کمک می کنند. ویتامین C را می توانید در گریپ فروت، لیمو ودر کل در مرکبات پیدا کنید، زینک را نیز می توانید در تخم کدو حلوایی و کدو تنبل پیدا کنید.

کربوهیدرات های پیچیده میل کنید

میوه، سبزیجات و غذاهای کامل همیشه دوستانتان هستند، مخصوصا در دوران قاعدگی. قند موجود در میوه ها می تواند هوس به غذاهای شیرین در این دوره را کنترل کند. در این دوره سعی کنید غذاهایی چون زردآلو، پرتقال، آلو، گلابی، خیار، ذرت و هویج به برنامه غذایی خود اضافه کنید.

کمی هم غذاهایی که دوست دارید بخورید

قبل از اینکه از جای خود بپرید و به سراغ غذاهای پنیر دار و ماکارونی بروید، اجازه دهید توضیح دهم: در این دوره تنها چیزی که می تواند باعث آرامش خیلی از خانم ها شود همین تنقلات و غذاهای پرکالری است، پس باید مواظب باشیم دچار پرخوری نشویم اما در کنارش خود را محروم هم نسازیم. خوردن پروتئین بدون چربی و فیبر می تواند به ثبات قند خون کمک کند، در نتیجه جلوی پرخوری ها را بگیرد.

 

غذاهای مفید و مضر دوران قاعدگی

  • کربوهیدرات های پیچیده مثل برنج قهو ه ای ، ارزن و جو میل کنید
  • شکلات تلخ میل کنید
  • ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ E ﮐﻪ ﻋﻼﺋﻢ ﻧﺸﺎﻧﮕﺎﻥ ﭘﯿﺶ ﺍﺯ ﻗﺎﻋﺪﮔﯽ ﺭﺍ ﮐﺎﻫﺶ ﻣﯽﺩﻫﺪ ، ﺩﺭ ﺁﻭﻭﮐﺎﺩﻭ ، ﺯﺭﺩﻩ ﺗﺨﻢﻣﺮﻍ ، ﻭ ﺑﺬﺭ ﭘﻨﺒﻪﺩﺍﻧﻪ یافت میشود
  • ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ B6 ﮐﻪ ﻧﻔﺦ ﺣﺎﻟﺖ ﻋﺼﺒﯽ ﺭﺍ ﮐﺎﻫﺶ ﻣﯽﺩﻫﺪ ، ﺩﺭ ﺳﯿﺐﺯﻣﯿﻨﯽ ، ﻣﻮﺯ ، ﺑﻠﻐﻮﺭ ﻭ ﺟﻮﯼ ﺩﻭﺳﺮ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﻫﺴﺘﻨﺪ
  • ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ C ﺟﺬﺏ ﺁﻫﻦ ﺭﺍ ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﻭ ﺍﺣﺘﻤﺎﻝ ﺑﺮﻭﺯ ﮐﻢﺧﻮﻧﯽ ﺭﺍ ﮐﺎﻫﺶ ﻣﯽﺩﻫﺪ ، ﺩﺭ ﮔﺮﯾﭗﻓﺮﻭﺕ ، ﺳﺒﺰﯼﻫﺎﯼ ﺑﺮﮒﺳﺒﺰ ، ﮐﺪﻭ ﺳﺒﺰ ، ﭘﺮﺗﻘﺎﻝ ، ﺗﻮﺕﻓﺮﻧﮕﯽ ﻭ ﻟﯿﻤﻮ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﺩ .
  • غذاهای کلسیم دار مثل ﮐﻠﻢ ﺑﺮﻭﮐﻠﯽ ، ﮐﻠﻢﭘﯿﭻ ، ﮐﻠﻢ ﺳﺒﺰ ﻭ ﮐﻠﻢ ‌ ﭼﯿﻨﯽ میل کنید
  • آب بنوشید
  • غذاهای منیزیم دار مثل ﺳﺒﺰﯼﻫﺎﯼ ﺑﺮﮒ ﺳﺒﺰ ﺗﯿﺮﻩ ، ﻣﺎﻫﯽ ﺗﻦ ، ﮔﺮﺩﻭ ﻭ ﺩﺍﻧﻪﻫﺎﯼ ﮔﯿﺎﻫﯽ ﻭ ﺑﺎﺩﺍﻡﺯﻣﯿﻨﯽ میل کنید
  • مصرف ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍﯾﯽ ﺣﺎﻭﯼ ﺍﻣﮕﺎ ۳ ﻣﺜﻞ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﻣﺎﻫﯽ ، ﺩﺍﻧﻪﻫﺎﯼ ﮔﯿﺎﻫﯽ ﺑﻪ ﺧﺼﻮﺹ ﺩﺍﻧﻪ ﮐﺘﺎﻥ ﻭ ﮔﺮﺩﻭ
  • مصرف نمک را کاهش دهید
  • نوشیدنی های کافئین دار و گازدار ننوشید
  • شیر و پنیر و ماست مصرف نکنید
  • مواد ﻏﺬﺍﯾﯽ ﺳﺮﺥﺷﺪﻩ ﯾﺎ ﭘﺮﺍﺩﻭﯾﻪ مصرف نکنید
  • غذاهای مفید و مضر دوران قاعدگی,در زمان پریود چه غذاهایی بخوریم,تغذیه در دوران قاعدگی در طب سنتی,خوردن جگر در دوران قاعدگی

منبع: دلگرم

 




کپی لینک کوتاه خبر: https://sabkezendegi.net/d/4p8el2

اخبار داغ