خوراکی های ناسالم | مواد غذایی ناسالم | خوراکی های مضر

این خوراکی ها، در طولانی مدت شما را تا کام مرگ می کشانند!

با این که ترک کردن خوراکی های ناسالم به خاطر طعم دلپذیر اون ها سخت هست، اما برای داشتن بدنی سالم جزو واجباته!
این خوراکی ها، در طولانی مدت شما را تا کام مرگ می کشانند!

آیا می‌ دانید یک سری از خوراکی هایی که هر روز می‌ خورید به مرور موجب مرگ شما می‌ شوند؟ منشاء بسیاری از بیماری‌ ها به خوردن خوراکی های ناسالم بر می‌ گردد. امروزه استفاده از خوراکی‌ های شور، شیرین و پرچرب به یک عادت تبدیل شده است، به طوری که بعضی از افراد به سختی می‌ توانند از مصرف آن‌ ها چشم‌ پوشی کنند. با این حال باید بدانید که زیاده‌ روی در خوردن خوراکی های ناسالم برای سلامتی مضر است. در ادامه این بخش از سبک زندگی شما را با انواع خوراکی های ناسالم آشنا می کنیم!

رب گوجه کنسرو شده

رب گوجه کنسروی یک قاتل با چهره مبدل است، این ماده غذایی منبع پنهان قند است؛ رب گوجه کنسروی می‌تواند خطر ابتلا به چاقی، دیابت، بیماری قلبی و حتی پوسیدگی دندان را افزایش دهد، بهتر است با استفاده از گوجه فرنگی تازه و ادویه‌جات دلخواه خود، بدون اضافه کردن شکر یا نمک تازه رب خانگی یا پوره درست کنید.

نوشیدنی‌های گازدار

نوشیدنی‌های گازدار یکی از بدترین دشمنان شما هستند، آنها بر پوست، سطح قند خون، هورمون‌ها و سلامت روان شما اثر مخربی می‌گذارند.

تمام این نوشیدنی‌ها منبع قند، مواد افزودنی نگهدارنده و رنگ‌های خوراکی هستند، حتی نوع بدون قند آنها نیز بهتر است نوع دارای قند آنها نیست.

غذاهای شور

غذاهای شور مانند چیپس و فست‌فود می‌توانند پاسخ ایمنی بدن را مختل کنند، چون رژیم غذایی مملو از نمک ممکن است باعث التهاب بافت و افزایش خطر بیماری‌های خود‌ایمنی شود.

در یک مطالعه، ۶ مرد سالم ابتدا به‌مدت ۵۰ روز ۱۲ گرم نمک در روز مصرف کردند. پس از آن، برای ۵۰ روز مصرف نمک را به ۹ گرم در روز رسانده و سپس ۵۰ روز هم روزانه ۶ گرم نمک دریافت کردند. در نهایت، به‌مدت ۳۰ روز مقدار نمک را دوباره به ۱۲ گرم در روز رساندند. در رژیم غذایی پرنمک که حاوی ۱۲ گرم نمک در روز بود، میزان گلبول‌های سفید خون به نام مونوسیت و نشانگرهای التهابی IL-23 و IL-6 افزایش و مقدار پروتئین ضدالتهابی IL-10 کاهش یافت که همه‌ی این‌ها نشان‌دهنده‌ی پاسخ ایمنی بیش از حد است.

علاوه بر این، نمک عملکرد طبیعی سیستم ایمنی را مهار می‌کند، پاسخ ضدالتهابی را سرکوب می‌کند، باکتری‌های روده را تغییر می‌دهد و تولید سلول‌های ایمنی را که در ابتلا به بیماری‌های خودایمنی دخیل هستند، تقویت می‌کند. در حقیقت، محققان بر این باورند که مصرف بیش از حد نمک با افزایش بیماری‌های خودایمنی مرتبط است. همچنین مشخص شده است که زیاده‌روی در مصرف نمک باعث بدتر شدن بعضی از بیماری‌های خودایمنی نظیر کولیت اولسراتیو، بیماری کرون، روماتیسم و لوپوس می‌شود. بنابراین، کاهش مصرف نمک و محدود کردن غذاهای شور در رژیم غذایی می‌تواند به عملکرد سیستم ایمنی کمک کند.

غذاهای سرشار از اسید چرب امگا ۶

بدن برای حفظ عملکرد خود به هر دو چربی امگا ۶ و امگا ۳ نیاز دارد. اما معمولاً در رژیم‌ غذایی غربی مقدار چربی امگا ۶ بالا و مقدار چربی امگا ۳ کم است که این عدم تعادل با افزایش خطر بیماری و اختلال عملکرد سیستم ایمنی مرتبط است.

به نظر می‌رسد که رژیم‌ غذایی سرشار از امگا ۶ باعث افزایش فعالیت پروتئین‌های پیش‌التهابی می‌شود که این امر ممکن است پاسخ ایمنی را تضعیف کند. در مقابل، رژیم‌ غذایی حاوی امگا ۳ تولید این پروتئین‌ها را کاهش داده و عملکرد سیستم ایمنی را تقویت می‌کند. علاوه بر این، مطالعه روی افراد چاق نشان می‌دهد که مصرف زیاد‌ امگا ۶ به اختلال عملکرد سیستم ایمنی و افزایش خطر بعضی از بیماری‌ها مانند آسم و رینیت آلرژیک منجر می‌شود.

البته رابطه‌ی بین چربی امگا ۶ و پاسخ ایمنی پیچیده است و باید در این زمینه تحقیقات بیشتری انجام شود. صرف نظر از این موضوع، توصیه می‌شود که مصرف غذاهای حاوی امگا ۳ مانند ماهی، گردو و دانه‌ی چیا را افزایش و مصرف غذاهای حاوی امگا ۶ مانند روغن ذرت و روغن سویا را کاهش دهید.

غذاهای سرخ‌ شده

غذاهای سرخ‌شده حاوی مقدار زیادی محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته (AGEs) هستند. این ترکیبات زمانی تشکیل می‌شوند که هنگام پخت غذا در درجه حرارت بالا، به‌عنوان مثال در زمان سرخ کردن، قندها با پروتئین‌ها یا چربی‌ها واکنش نشان می‌دهند.

افزایش AGEs می‌تواند باعث التهاب و آسیب سلولی شود. به نظر می‌رسد که این مواد به چند روش مختلف سیستم ایمنی را تضعیف می‌کنند، از جمله با افزایش التهاب، سرکوب مکانیسم‌های آنتی اکسیدانی بدن، اختلال عملکرد سلولی و اثرگذاری منفی بر باکتری‌های روده.

محققان بر این باورند که افزایش AGEs در رژیم غذایی می‌تواند خطر بعضی بیماری‌ها مثل سندرم متابولیک، سرطان و بیماری‌های قلبی را افزایش دهد. کاهش مصرف غذاهای سرخ‌شده مانند سیب‌زمینی سرخ‌کرده، چیپس سیب‌زمینی، مرغ سرخ‌شده و ماهی سرخ‌شده میزان AGEs را در رژیم غذایی کاهش می‌دهد.

گوشت‌ های فرآوری‌ شده و زغالی

همانند غذاهای سرخ‌شده، گوشت‌های فرآوری‌شده و زغالی هم حاوی مقدار زیادی AGEs هستند. به‌عنوان مثال، نتایج یک مطالعه نشان داد که هات‌داگ سوخاری، ران مرغ سوخاری و استیک گریل‌شده مقدار زیادی AGEs دارند. از سوی دیگر، گوشت‌های فرآوری‌شده سرشار از چربی‌های اشباع هستند که با توجه به تحقیقات می‌توانند باعث اختلال عملکرد سیستم ایمنی شوند. علاوه بر این، مصرف زیاد گوشت‌های فرآوری‌شده با بیماری‌های مختلف از جمله سرطان روده‌ی بزرگ مرتبط است.

فست‌ فود

خوردن فست‌فود برای سلامتی مضر بوده و حتی می‌تواند روی سیستم ایمنی بدن تأثیر بگذارد. رژیم غذایی سرشار از فست‌فود و غذاهای فرآوری‌شده ممکن است باعث التهاب، افزایش نفوذپذیری روده و برهم خوردن تعادل باکتری‌های روده شود که همه‌ی این‌ها می‌توانند بر سلامت سیستم ایمنی تأثیر منفی بگذارند.

فست‌فود همچنین ممکن است حاوی دو ماده‌ی شیمیایی به نام بیس (۲-اتیل هگزیل) فتالات (DEHP) و دی ایزونونیل فتالات (DiNP) باشد که در هنگام تهیه‌ی غذا از طریق بسته‌بندی‌ یا دستکش پلاستیکی به داخل آن نفوذ می‌کنند. فتالات‌ها سیستم غدد درون‌ریز یا تولید هورمون‌های بدن را مختل می‌کنند. همچنین ممکن است تولید پروتئین‌های التهابی را افزایش دهند که این امر پاسخ ایمنی به عوامل بیماری‌زا را تضعیف کرده و عملکرد سیستم ایمنی را مختل می‌کند. علاوه بر این، فتالات‌ها می‌توانند  از طریق کاهش تنوع باکتری‌های روده بر سیستم ایمنی بدن تأثیر منفی بگذارند.

غذاهایی که حاوی مواد افزودنی هستند

بسیاری از مواد غذایی، به‌ویژه غذاهای فرآوری‌شده، حاوی مواد افزودنی برای بهبود ماندگاری، بافت و طعم هستند. بعضی از این مواد ممکن است بر پاسخ ایمنی بدن تأثیر منفی بگذارند. به‌عنوان مثال، بعضی از امولسیفایرها که برای بهبود بافت و ماندگاری به غذاهای فرآوری‌شده اضافه می‌شوند، می‌توانند باکتری‌های روده را تغییر دهند، به مخاط روده آسیب برسانند و باعث التهاب شوند که این امر باعث مختل شدن عملکرد سیستم ایمنی می‌شود. تحقیق روی جوندگان نشان داده است که دو امولسیفایر به نام کربوکسی متیل سلولز (CMC) و پلی سوربات-۸۰ (P80) با اختلال عملکرد ایمنی مرتبط هستند.

به همین ترتیب، مطالعات انسانی و حیوانی نشان داده‌اند که یک افزودنی به نام کاراگینان ممکن است باعث التهاب روده و مهار پاسخ ایمنی شود. البته برای درک بهتر این اثرات به تحقیقات بیشتری نیاز است. علاوه بر این، شربت ذرت، نمک، شیرین‌کننده‌های مصنوعی و افزودنی طبیعی سیترات هم ممکن است بر سیستم ایمنی بدن تأثیر منفی بگذارند.

کربوهیدرات‌ های تصفیه‌ شده

زیاده‌روی در مصرف کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده مانند نان سفید و شیرینی‌جات می‌تواند به سیستم ایمنی بدن آسیب برساند. این غذاها هم سطح قند خون و انسولین را بالا می‌برند و هم تولید رادیکال‌های آزاد و پروتئین‌های التهابی مانند CRP را افزایش می‌دهند. به‌علاوه، رژیم غذایی مملو از کربوهیدرات تصفیه‌شده باکتری‌های روده را تغییر می‌دهد که این امر می‌تواند بر سیستم ایمنی بدن تأثیر منفی بگذارد.

انتخاب غذاهای سالم حاوی کربوهیدرات مانند سبزیجات نشاسته‌ای، جو دوسر، میوه و حبوبات به جای کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده برای حمایت از سلامت سیستم ایمنی راهکار هوشمندانه‌ای محسوب می‌شود.

بعضی از غذاهای پر چرب

رژیم غذایی سرشار از چربی اشباع و حاوی مقادیر اندک چربی غیراشباع با اختلال عملکرد سیستم ایمنی مرتبط است. مصرف زیاد چربی‌های اشباع می‌تواند باعث تحریک التهاب و سرکوب عملکرد سیستم ایمنی شود. رژیم غذایی پرچرب هم ممکن است با سرکوب سیستم ایمنی بدن و مهار گلبول‌های سفید احتمال ابتلا به عفونت را افزایش دهد. تحقیق روی جوندگان نشان داده است که رژیم غذایی پرچرب می‌تواند باکتری‌های روده را تغییر دهد، به پوشش روده آسیب برساند و به‌طور بالقوه خطر عفونت و بیماری را افزایش دهد.

محققان هنوز در حال بررسی نحوه‌ی تأثیر اسیدهای چرب مختلف بر سیستم ایمنی هستند و در این زمینه باید مطالعات بیشتری انجام شود. با این حال، پیروی از رژیم غذایی متعادل و سرشار از فیبر و چربی‌‌های سالم احتمالاٌ روش خوبی برای حمایت از سیستم ایمنی است.

 

قند و شکر

شکر علاوه بر افزایش میزان قند خون و ایجاد چربی، می‌تواند به بیماری قلبی منجر شود، برای کاهش ابتلا به دیابت، سرطان، چاقی، بیماری‌های قلبی و خیلی بیماری‌های دیگر از مصرف قند خودداری کنید، به جای شکر می‌توانید میوه شیرین استفاده یا عسل را جایگزین آن کنید.

کالباس

کالباس، سالامی، ژامبون، بولونیا و غیره سرشار از نیترات، سدیم، مواد نگهدارنده و افزودنی هستند،. تمام این مواد می‌توانند خطر ابتلا به سرطان، بیماری‌های قلبی، دیابت و حتی مشکلات رفتاری و یادگیری را در کودکان افزایش دهد.

روغن نباتی

روغن نباتی بخشی از ترکیب غذاهای ماست، اما بعضی از روغن‌های نباتی از لحاظ ژنتیکی دستکاری شده هستند و ما از اثرات درازمدت آنها هیچ آگاهی نداریم، علاوه بر این، روغن‌های نباتی حاوی چربی‌های خطرناکی هستند که می‌توانند باعث بیماری‌های قلبی عروقی، چاقی، سرطان و آلزایمر شوند، به جای روغن نباتی از روغن زیتون، روغن نارگیل یا روغن آووکادو استفاده کنید.

منبع: بیتوته




کپی لینک کوتاه خبر: https://sabkezendegi.net/d/y2xoz2

اخبار داغ