فواید زردآلوی خشک | کاهش وزن با زردآلوی خشک | درمان یبوست با زردآلوی خشک

12 خواص معجزه آسای زردآلو خشک برای سلامتی و بدن!

در این مقاله به بررسی خواص زردآلوخشک از نظر تغذیه‌ای و سلامتی پرداخته خواهد شد، تا افراد بتوانند با استفاده بهینه از این میوه مفید، بهبود سلامتی خود را تحقق بخشند.
12 خواص معجزه آسای زردآلو خشک برای سلامتی و بدن!

زردآلو خشک شده یکی از میان وعده‌های لذت‌بخش است که طرفداران زیادی دارد. این خوراکی کالری زیادی دارد؛ به طوری که یک فنجان از زردآلو خشک شده حاوی ۳۱۳ کالری است. علاوه بر این زردآلو خشک شده سرشار از پتاسیم، فیبر، آهن و ویتامین‌های A، C و E است. فیبر موجود در زردآلوی خشک نقش مهمی در درمان یبوست دارد. این خوراکی لذیذ منبع خوبی از لوتئین و زیگزانتین به شمار می‌رود که به خواص خود در تقویت سلامت چشم‌ها شناخته می‌شوند.

1. به کاهش وزن کمک می‌کند

مصرف زردآلوی خشک به مقدار متعادل می‌تواند در کاهش وزن اثرگذار باشد. همان‌طور که در مقدمه اشاره کردیم، این ماده‌ی غذایی کالری زیادی دارد، اما حاوی فیبر هم است و مصرف متعادل آن ممکن است به شما در رسیدن به اندامی ایدئال کمک کند. شش عدد زردآلوی خشک (۴۰ گرم) حاوی تقریبا ۱۰ گرم فیبر کلی است.

در یک مطالعه نشان داده شد مصرف کمتر میوه‌های تازه و خشک شده با شاخص توده‌ی بدنی (BMI) بالاتر در ارتباط بود. بعضی از تحقیقات همچنین عنوان می‌کنند که مصرف میوه‌های تازه و خشک به‌عنوان میان وعده یا همراه با غذا می‌تواند اشتها را کاهش و رضایت از غذا را افزایش دهد و کالری مصرفی در طول روز را کم کند.

بیشتر بخوانید: ۵ مدل اسموتی زردآلو با طعم های مختلف و خوشمزه + طرز تهیه

زردآلوی خشک سالم است و فیبر زیاد موجود در آن به دلیل ایجاد احساس سیری برای مدت زمان طولانی، به کاهش وزن کمک می‌کند. توجه داشته باشید که هیچ تحقیقی وجود ندارد که زردآلوی خشک شده را به‌طور مستقیم با کاهش وزن مرتبط بداند. بنابراین در مصرف این ماده‌ی غذایی زیاده‌روی نکنید و قبل از مصرف آن حتما با متخصص تغذیه مشورت کنید.

2. برای زنان باردار مفید است

زردآلو حاوی آهن است و شاید به بهبود سلامت خون کمک کند. حجم خون زنان طی دوران بارداری ۵۰ درصد افزایش پیدا می‌کند. این یعنی زنان باید در این دوران آهن بیشتری مصرف کنند. ‌زردآلوی خشک منبع خوبی از آهن به شمار می‌رود و بنابراین مصرف آن برای خانم‌های باردار مفید است. بارداری و شیردهی ممکن است منجر به تغییرات متابولیک در بدن شوند.

ورزش کردن به مقدار خیلی ‌کم یا دنبال کردن رژیم غذایی نامتعادل می‌تواند منجر به یبوست شود. نوشیدن مقدار کافی آب و مصرف مواد غذایی غنی از فیبر مثل زردآلوی خشک ممکن است به تسکین مشکلات گوارشی کمک کند.

3. به درمان آنمی کمک می‌کند

آهن موجود در زردآلوی خشک می‌تواند در درمان آنمی مفید باشد. آنمی به دلیل کمبود هموگلوبین (مولکول‌های حمل‌کننده‌ی اکسیژن در بدن) رخ می‌دهد. کمبود هموگلوبین به دلیل کمبود آهن ایجاد می‌شود. خونریزی شدید در معده و التهاب مزمن ممکن است آنمی را به دنبال داشته باشند. زنان باردار و زنانی که پریود می‌شوند، بیشتر در معرض ابتلا به این عارضه قرار دارند.

مصرف زردآلوی خشک بهترین روش برای درمان آنمی محسوب می‌شود. زردآلوی خشک منبع خیلی خوبی از آهن، همچنین ویتامین C است و به همین دلیل به بهبود جذب آهن کمک می‌کند. حواستان باشد که با مصرف زردآلوی خشک به‌تنهایی نمی‌توانید آهن لازم بدنتان را تأمین کنید. یک فنجان زردآلوی خشک حاوی ۳٫۵ میلی‌گرم آهن است.

برای برطرف کردن نیاز روزانه‌ی بدن به آهن باید ۱۰ فنجان زردآلوی خشک بخورید. بنابراین توصیه می‌کنیم در کنار مصرف زردآلوی خشک، سایر منابع غذایی آهن مثل اسفناج، عدس و لوبیا را هم در رژیم غذایی خود جای دهید تا به اندازه‌ی کافی آهن دریافت کنید.

بیشتر بخوانید: گرمای تابستون رو با شربت زردآلو خنک کن! + طرز تهیه

4. به درمان یبوست کمک می‌کند

فیبر موجود در زردآلوی خشک مسؤول خواص آن در درمان یبوست است. فیبر غذایی حجم مدفوع را افزایش می‌دهد و به حرکت آن در روده‌ی بزرگ سرعت می‌بخشد. زمانی که فیبر در روده تخمیر می‌شود، اسیدهای چرب با زنجیره‌ی کوتاه تولید می‌شوند. این موضوع میکروبیوم روده را تغییر می‌دهد. این مسأله در بهبود غلظت، کمیت و حرکت مدفوع مفید است و بنابراین به درمان یبوست کمک می‌کند.

5. به درمان دیابت کمک می‌کند

میوه‌های خشک شده مثل زردآلوی خشک، شاخص گلیسمی پایینی دارند. مطالعات نشان می‌دهند که میوه‌های خشک شده سطح قند خون را زیاد افزایش نمی‌دهند. دریافت میزان متوسطی از فروکتوز از میوه‌های خشک شده ممکن است به کنترل سطح قند خون بعد از غذا خوردن کمک کند. همچنین نشان داده شده که زردآلوی خشک اثرات مفیدی روی سطح انسولین خون دارد.

6. سلامت چشم‌ها را تقویت می‌کند

تقویت سلامت چشم‌ها را هم می‌توان در لیست خواص زردآلوی خشک قرار داد. لوتئین و زیگزانتین موجود در زردآلوی خشک ممکن است برای چشم‌ها مفید باشند. این ترکیبات به‌عنوان فیلترهای نور آبی (بلولایت) عمل کرده و از بافت‌های چشم در برابر آسیب ناشی از نور خورشید محافظت می‌کنند. علاوه بر این ممکن است خطر ابتلا به آب‌مروارید را کاهش دهند.

7. تراکم مواد معدنی استخوان‌ها را بهبود می‌بخشد

سطح پایین تراکم مواد معدنی استخوان‌ها در زنان مسن و زنانی که در دوران بعد از یائسگی قرار دارند، یک مشکل رایج به شمار می‌رود. این عارضه علت اصلی پوکی استخوان و دیگر مشکلات مربوط به استخوان‌ها محسوب می‌شود. بورون (Boron) موجود در زردآلوی خشک ممکن است تراکم مواد معدنی استخوان‌ها را بهبود ببخشد.

در یک مطالعه زنانی که در دوران بعد از یائسگی قرار داشتند، به مدت یک سال هر روز ۳ تا ۴ میلی‌گرم بورون مصرف کردند. نتایج این مطالعه نشان داد که شرکت‌کنندگان بهبود تراکم مواد معدنی استخوان‌ها را تجربه کردند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربا زردآلو به روش تبریزی ها بدون کپک زدن + نکات کلیدی

8. از پوست در برابر آسیب‌ها و پیر شدن محافظت می‌کند

زردآلوی خشک حاوی بتاکاروتن است که در بدن به ویتامین A تبدیل می‌شود. زردآلوی خشک همچنین به‌طور طبیعی حاوی مقدار زیادی ویتامین A (رتینول) است. این ویتامین نقش مهمی در سلامت پوست دارد.

هر روز چه مقدار زردآلوی خشک می‌توانیم بخوریم؟

در خوردن هیچ ماده‌ی غذایی نباید زیاده‌روی کنید. این موضوع شامل زردآلوی خشک هم می‌شود. ما هر روز باید تقریبا یک تا دو فنجان میوه مصرف کنیم. افرادی که فعالیت بدنی بیشتری دارند، باید میزان میوه‌ی بیشتری مصرف کنند.

در طول روز نباید بیشتر از نصف فنجان میوه‌ی خشک شده مصرف کنید. هرچند اطلاعات دقیقی در این زمینه وجود ندارد. در حقیقت تحقیقات زیادی درباره‌ی اثرات جانبی زردآلوی خشک انجام نشده است. اگر این میوه را به مقدار متعادل مصرف کنید، دچار عوارض جانبی نمی‌شوید.

منبه: دیجی کالا




کپی لینک کوتاه خبر: https://sabkezendegi.net/d/2oaeml

اخبار داغ