معنی ضرب المثل نرود میخ آهنین در سنگ چیه؟!
کشور ما از وسعت زیاد و فرهنگ عامه قوی برخوردار است و به همین دلیل برای هر موضوعی شاید ده ها ضرب المثل داشته باشیم. خیلی از ضرب المثل ها مثل نرود میخ آهنین در سنگ از ضرب المثل هایی است که برخی از مواقع به گوشمان رسیده اما شاید معنی آن را ندانیم. در ادامه این بخش از سبک زندگی شما رو با معنی ضرب المثل نرود میخ آهنین در سنگ آشنا می کنیم!
داستان ضرب المثل نرود میخ آهنین در سنگ
کاروانی ایرانی که به یونان رفته بودند، پس از انجام کارهای تجاری شان به ایران بازگشتند. در آن زمانها، افرادی در بین راهها و پشت کوهها به کمین کاروانها می نشستند و در فرصتی مناسب به آنها حمله کرده و اموال و چهارپایانشان را به غارت می بردند. در بین راه تعدادی راهزن، کاروان را دیدند و در گوشهای مخفی شدند.
بیشتر بخوانید: ریشه و کاربرد سه تا از معروف ترین ضرب المثل های ایرانی!
به محض اینکه کاروان نزدیک شد به آنها حمله کرده و تمام اموالشان را تصاحب کردند. یکی از کاروانیان که مرد حکیمی بود رفتار و حرکات راهزنان را نگاه می کرد. کاروانیان از او کمک خواستند و گفتند: یا شیخ! تو بزرگ ما هستی و صحبتهای شما دل همه را آرام میکند.
از تو خواهش می کنیم با دزدها حرف بزنی و متقاعدشان کنی اموالمان را به ما ببخشند. حکیم نیش خندی زد و گفت: این افراد زباننفهم هستند و اگر رحم داشتند و صحبت کردن با آنها فایدهای داشت که به مردم رحم میکردند و اموال مردم را تصاحب نمی کردند!
نصیحت روی این آدمهای پست اثری ندارد. سپس فرمود: نرود میخ آهنین در سنگ
منبع: ماگرتا