دلایل جوش سرسیاه | ماسک برای درمان جوش سر سیاه | از بین بردن جوش سر سیاه

جوش سرسیاه زنگ خطر بیماری های مختلف! + معرفی ماسک

جوش سرسیاه یکی از معضلات خیلی از افراد است که دلایل مختلفی دارد در این مطلب دلایل جوش سیاه در نواحی مختلف صورت و ماسک مناسب درمان آن را قرار داده ایم.
جوش سرسیاه زنگ خطر بیماری های مختلف! + معرفی ماسک

جوش های سرسیاه نوعی آکنه از زیرمجموعه‌ جوش های زیرپوستی ریز هستند که به واسطه عدم رعایت بهداشت پوستی، سیگار کشیدن، عوامل ژنتیکی و … در پوست صورت و بدن ایجاد می‌شوند و ظاهر بسیار ناخوشایندی ایجاد می‌کنند.این جوش‌ها معمولاً زمانی به چشم می‌خورند که منافذ پوست با سلول‌های مرده، چربی اضافه‌ای که توسط غده‌های چربی ترشح شده (سبوم) و دیگر آلودگی‌ها مسدود می‌شوند.به دلیل رنگ سیاه این جوش‌ها به آن‌ها جوش سرسیاه می‌گویند. در صورت تجمع سلول‌های مرده و چربی‌های تولید شده برآمدگی‌هایی به نام کومدون به وجود می‌آیند که اگر پوست بالای آن بسته بمانند، جوش سرسفید تشکیل می‌شود اما در صورت ایجاد منفذ، چربی‌ها و مواد داخل آکنه اکسید می‌شوند و به دلیل رنگ سیاه، به آن نام جوش سرسیاه می‌دهند.

دلایل بروز جوش های سر سیاه

این عارضه به‌عنوان رایج‌ترین عارضه پوستی در دنیا شناخته می‌شود اما خوشبختانه روش‌های طبیعی ‌خانگی و تخصصی بسیاری برای از بین بردن آن وجود دارد. احتمال بروز این جوش‌ها در همه افراد وجود دارد اما در افراد با پوست چرب، شدت آن بیشتر است.

بیشتر بخوانید: با خمیر دندان همه جوش های صورتت رو از بین ببر!

بعضی از عواملی که شانس ایجاد جوش ‌های سرسیاه را افزایش می‌دهند عبارت هستند از:

  • تولید بیش از حد چربی در بدن
  • ‎تجمع باکتری‌های پروپیونی باکتریوم آکنه روی پوست
  • ‎تحریک فولیکول‌های مو، به‌ویژه هنگامی که سلول‌های روپوست ریزش پیدا نمی‌کنند.
  • ‎مصرف داروهای خاص از جمله کورتیکواستروئید‌ها، لیتیوم یا آندروژن‌ها
  • مسدود شدن منافذ پوست توسط لوازم آرایشی و لباس
  • تعریق شدید
  • اصلاح کردن و سایر فعالیت‌هایی که فولیکول‌های مو را باز می‌کنند.
  • رطوبت و چربی بالا در محیط
  • بعضی از شرایط بهداشتی مانند استرس، سندرم تخمدان پلی کیستیک و سندرم پیش از قاعدگی
  • داروهایی که باعث تحرک سریع گردش سلول‌های پوستی می‌شوند.
  • تغییرات سن و هورمونی: ترشح بیشتر هورمون‌های جنسی تولیدات غدد تولید کننده سبوم را افزایش می‌‌دهند و به همین علت پدیدار شدن آکنه در سنین بلوغ شایع‌تر است.

محققان هنوز نتوانسته‌اند که ارتباط معناداری بین تغذیه و تشکیل جوش سرسیاه پیدا کنند اما اعتقاد دارند مواد غذایی که باعث افزایش قند خون می‌شوند مثل لبنیات می‌توانند در تحریک ایجاد آکنه مؤثر باشند.

علایم جوش سرسیاه

این جوش‌ها به دلیل ظاهر سیاه‌رنگ و برجسته خود به‌راحتی قابل تشخیص هستند. جوش های سرسیاه معمولاً از نوع التهابی نیستند، بنابراین دردی هم برای شخص به وجود نخواهند آورد.به‌طور کلی انواع جوش دردناک و ملتهبی که برای ما ایجاد می‌شوند، به دلیل عفونت باکتریایی در قسمت مسدود شده‌ فولیکول مو هستند که باعث ایجاد قرمزی و درد در موضع می‌شوند.البته این جوش‌ها خود می‌توانند نشان‌دهنده مشکلاتی در نواحی داخلی بدن باشند که به چند مورد از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

جوش ‌های سرسیاه روی بینی

این جوش‌ها معمولاً به دلیل تعداد منافذ بالا و چربی ترشحی زیاد در کنار بینی ظاهر می‌شوند. اما در موارد نادری ظاهر شدن این جوش ها در کنار بینی می‌تواند نشان‌دهنده مشکلات قلبی عروقی باشد.

بیشتر بخوانید: درمان جوش صورت با شکلات؛ غیر قابل باور اما شدنی!

جوش ‌های سرسیاه روی پیشانی

اگر این جوش‌ها را در نواحی بین ابرو و پیشانی خود مشاهده می‌کنید،چرب بودن کبد  شما را نشان می‌دهند. بهتر است که رژیم غذایی خود را تغییر دهید و از غذاهای سرخ‌شده و چرب بپرهیزید.

جوش ‌های سرسیاه چانه

نمایان شدن این جوش‌ها روی چانه معمولاً به مشکلات دستگاه تولیدمثل به‌ویژه تخمدان نسبت داده می‌شود. برای رفع این مشکلات بهتر است به  متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید.

جوش ‌های سرسیاه روی‌ گوش

مشکلات دستگاه ادراری و‌ کبد ممکن است به‌صورت جوش سرسیاه روی گوش خود را نشان دهند. پس برای عملکرد بهتر کلیه‌های خود از مصرف زیاد نمک‌‌ و قهوه خودداری کنید و آب کافی در طول روز بنوشید.

درمان‌های خانگی و ماسک‌های طبیعی

بهترین و کم‌هزینه‌ترین راه برای از بین بردن جوش ‌های سرسیاه و پاک کردن حفره‌های آن استفاده از ماسک‌های خانگی به‌صورت هفتگی است.

ماسک لیمو و شکر

این مواد توانایی پاک کردن پوست شما را از سموم و آلودگی‌ها دارند و یک پاک کننده طبیعی هستند. به یاد داشته باشید که شب از این ماسک استفاده کنید، زیرا قرار گرفتن زیر نور آفتاب پس از استعمال مواد دارای ویتامین سی (مانند لیمو) باعث ایجاد لک روی پوست می‌شود.

ماسک ژلاتین و شیر

ژلاتین یک لایه ‌بردار طبیعی و شیر یک نرم کننده طبیعی پوست است که به از بین بردن جوش‌ها کمک می‌کند.

ماسک آناناس و عسل

آناناس علاوه بر خوشمزه بودن، دارای عناصر و خواص آبرسانی و چربی‌زدایی طبیعی است و در این حال عسل نیز یک ماد‌ه‌ی آنتی باکتریال و ضد التهاب محسوب می‌شود. پس این مواد دارای خواص مورد نظر برای کرم‌ها و ماسک‌های خانگی ضدجوش هستند.

بیشتر بخوانید: معجزه عسل برای جوش های صورت

ماسک سفیده تخم‌مرغ

تخم مرغ دارای مواد مغذی بسیاری است و وقتی به عنوان ماسک روی پوست قرار می‌گیرد مانند چسب عمل کرده، جوش ‌های سرسیاه را در می‌آورد و منافذ را تمیز می‌کند.

ماسک عسل و دارچین

این دو مواد دارای خواصی هستند که می‌توانند به عنوان پاکسازی کننده پوست مورد استفاده قرار بگیرند. همچنین توصیه می‌کنیم این ماسک را در شب استفاده کنید.

ماسک ژل آلوئه‌ورا

استفاده از ژل طبیعی آلوئه‌ورا یک یک روشی درمانی فوق‌العاده برای انواع مشکلات و ضایعات پوستی است. برای از بین بردن جوش سر سیاه بینی و صورت می‌توان از این ژل استفاده کرد.

پیشگیری از ایجاد جوش‌های سرسیاه

سفیداب و صابون برای جوش سرسیاه

برخی افراد زمانی شروع به پاکسازی پوست می‌کنند که جوش ‌های سرسیاه روی پوستشان نمایان شده‌اند. در حالی که بهتر است قبل از دیدن حتی یک جوش سرسیاه روی پوست شروع به پاکسازی و پیشگیری کرد.

شما به‌راحتی می‌توانید با رعایت چند نکته ساده بهداشتی از ایجاد جوش ‌های سرسیاه پیشگیری کنید و نیازی نیست هزینه زیادی بابت این موضوع بپردازید. در ادامه این راهکارها را معرفی خواهیم کرد.

شستشوی منظم

سعی کنید که همیشه قبل از خوابیدن و پس از بیدار شدن از خواب صورت خود را با شوینده مخصوص پوست بشویید، زیرا ساختار منافذ صورت انسان به‌شکلی است که هنگام خواب چربی بیشتری تولید می‌کند. البته دقت داشته باشید که شستشوی بیشتر از دو بار در روز می‌تواند موجب تحریک پوست و بدتر شدن آکنه گردد.

حتماً سعی کنید برای شستشو از شوینده مناسب پوست خود استفاده کنید تا دچار تورم و قرمزی پوست نشوید. بعضی از مواد شوینده دارای مواد ضد باکتری هستند که باکتری‌های عامل آکنه را در سطح پوست از بین می‌برند.

در نظر داشته باشید که حتی چربی موهای سر نیز یکی دیگر از عوامل آکنه هستند. پس اگر موهای چربی دارید هر روز یا یک روز در میان موهای سر خود را بشورید. چربی موجود در غذاها نیز می‌تواند باعث گرفتگی منافذ پوست و ایجاد آکنه شود.

لایه برداری کردن پوست دو الی سه بار در هفته

یکی دیگر از دلایل ایجاد جوش ‌های سرسیاه پوست‌های مرده جمع شده روی پوست است. یک برنامه روتین لایه‌ برداری پوست به‌وسیله یک لیف حمام و پاک‌کننده آنزیمی ملایم یا یک لایه‌ بردار گلیکولیک می‌تواند به‌آسانی از ایجاد جوش‌ها جلوگیری نماید.

اگر پوست چرب یا مختلط دارید بهتر است که سه بار در هفته لایه‌ برداری را انجام دهید. اما اگر پوست خشک رو به معمولی دارید دو بار در هفته کافی است. فقط حتماً بعد از لایه‌ برداری پوست خود را مرطوب و آبرسانی کنید.

بیشتر بخوانید: زیاد جوش میزنی؟! شاید دلیلش این خوراکی ها باشه!

خودداری از برنزه کردن

محصولات و دستگاه‌های برنزه کردن موجب تیره‌تر نشان دادن جوش ‌های سرسیاه و نمایان‌تر شدن منافذ می‌شوند. مواد قندی موجود در برنزه‌ کننده‌ها نیز بیشتر جذب پوست کراتینیزه می‌شوند و نتیجه آن تشدید وضعیت آکنه‌ها است.

استفاده از محصولات بدون‌ روغن

اگر پوست مستعد آکنه دارید بدانید که مصرف محصولات چرب و دارای روغن شرایط را برای شما بدتر خواهد کرد. پس برای پیشگیری از ایجاد جوش ‌های سرسیاه از لوازم آرایشی و بهداشتی، لوسیون‌ها و کرم‌های بدون روغن استفاده کنید.

بلافاصله بعد از ورزش کردن استحمام کنید

تعریق بیش از حد بعد از ورزش و تجمع عرق و آلودگی‌های حاصل از آن باعث ایجاد آکنه می‌شود. پس همواره بعد از ورزش و فعالیت بدنی حمام کنید تا آلودگی‌ها و چربی‌ها را از بین ببرید و از بسته شدن منافذ و ایجاد جوش سرسیاه جلوگیری کنید.

شستن مرتب روبالشتی

شاید دقت نکرده باشید اما روبالشتی مرکز و منبع تجمع باکتری و آلودگی‌ها است و به این دلیل که پوست صورت به‌طور‌ مستقیم در ارتباط با روبالشتی است، بهتر است که هفته‌ای یک‌بار روبالشتی خود را بشویید. سلول‌های مرده و چربی پوست مانده روی آن باعث مسدود شدن منافذ پوست و رشد جوش ‌های سرسیاه می‌شوند.

منبع : پذیرش 24




کپی لینک کوتاه خبر: https://sabkezendegi.net/d/2l5me6

اخبار داغ